Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

nieuws

Helikoptercrash in New York mogelijk veroorzaakt door 'fout' van passagier

Het ongeval met een helikopter afgelopen zondag in New York, waarbij vijf mensen om het leven kwamen, is mogelijk veroorzaakt door een actie van een passagier.

| Justine Wouterson

Eén van de passagiers raakte mogelijk een noodstop met een tas, waardoor de brandstoftoevoer abrupt werd afgesneden.

Lees ook
Waarom te goedkoop naar New York vliegen (niet) ideaal is

Piloot overleeft als enige

Dat heeft de piloot verklaard, zo meldden Amerikaanse media vandaag. De 33-jarige Richard Vance overleefde als enige de crash in de East River aan de oostkant van Manhattan. Hij wist zichzelf na de noodlanding uit het toestel te bevrijden, maar dat lukte geen van zijn passagiers. Twee van hen overleden ter plekke, drie anderen later in het ziekenhuis.

Laatste momenten op Instagram

Vandaag werd ook bekend dat één van de slachtoffers, Trevor Cadigan, vlak voor de crash zijn helikopteravontuur nog deelde op Instagram Stories. Op de beelden was te zien hoe Trevor vrolijk voorin de helikopter zat. Achter hem stak zijn vriend Brian McDaniel zijn duim op, waarna Trevor de skyline van New York en de East River waarboven ze vlogen filmde. De video was na de crash nog urenlang zichtbaar voor vrienden van Trevor.

 

NIEUWS | BUITENLAND

Bron: ANP | Foto: ANP

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer nieuws

Lees dit ook even

Please update your browser