Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

nieuws

Gemeenten waarschuwen: 'Ga niet in je eentje hardlopen'

Gemeenten waarschuwen: 'Ga niet in je eentje hardlopen'

De gemeenten Bergen, Heiloo en Castricum in Noord-Holland waarschuwen inwoners om niet alleen te gaan hardlopen. In korte tijd deden zich drie incidenten voor in die regio.

| Erik van Dam

Maandag nog werd een vrouw tijdens het harlopen verwond.

Incidenten tijdens het hardlopen

De vrouw werd in Egmond aan den Hoef tijdens het hardlopen eerst aangereden. Daarna ging het raampje naar beneden en stak iemand haar in haar borst. Daarbij raakte de dader haar long. Op 22 november werd een andere vrouw (18) tijdens het hardlopen ook al met een auto aangereden op de Zanddijk in Castricum. Niet lang daarna overkwam een 52-jarige vrouw hetzelfde op die dijk.

Veilig over straat

In de omgeving zit de schrik er behoorlijk in. De gemeenten Bergen, Heiloo en Castricum raden iedereen af om alleen te gaan hardlopen. “Dit kan niet. Iedereen heeft het recht om veilig over straat te gaan”, zegt burgemeester Hetty Hafkamp van de gemeente Bergen tegen NH Nieuws. Wie behoefte heeft om erop uit te gaan, kan dat volgens de gemeenten beter in groepjes doen. Ook is het belangrijk altijd goed zichtbaar te blijven en op verlichte wegen te lopen.

Lees ook
Vrouw (18) uit Egmond-Binnen uit het niets in borst gestoken tijdens hardlopen

NIEUWS | SPORT | MEEPRATEN | GEZOND & GEZELLIG

Bron: NH Nieuws | Foto: Pexels

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer nieuws

Lees dit ook even

Please update your browser