Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

nieuws

Komende nacht weer uitreiking Golden Globes: dit kunnen we verwachten

Komende nacht weer uitreiking Golden Globes: dit kunnen we verwachten

Komende nacht worden in Amerika de Golden Globes 2019 uitgereikt. Wij blikken alvast vooruit: wie gaan er dit jaar waarschijnlijk die felbegeerde prijzen in de wacht slepen?

| Verena Verhoeven

De winnaars van de Globes worden gekozen door de Hollywood Foreign Press Association, de club van buitenlandse filmcritici in Los Angeles.

Presentatie

Laten we eerst de presentatie even voorstellen, want die is op zo’n avond zeker niet onbelangrijk. Actrice Sandra Oh en acteur en komiek Andy Samberg zullen de avond aan elkaar praten en hebben aangegeven dat politiek daarbij niet de boventoon gaat voeren. Door het aantreden van president Donald Trump en de #metoo-affaire waren de afgelopen edities wel zeer politiek getint. (De speech van Oprah Winfrey staat nog helder op ons netvlies.) Dit jaar moet de nadruk weer op de films zelf liggen, liet Samberg deze week weten: “Iedereen is al depressief genoeg van wat er in de VS gebeurt. Laten we deze keer vooral feestvieren en lachen.”

Lees ook
Veel genodigden in zwart op Golden Globes-loper, behalve deze Nederlander

De kanshebbers

Maar welke cast- en crewleden kunnen straks het hardst gaan feesten? De derde remake van klassieker A Star is Born lijkt de grootste kanshebber op een paar mooie prijzen. De film is favoriet in de categorieën beste drama, beste actrice (Lady Gaga) en beste acteur (Bradley Cooper). In die laatste categorie maakt ook Rami Malek een grote kans, voor zijn vertolking van Queen-zanger Freddie Mercury in Bohemian Rhapsody.

En nog meer kanshebbers

De beste komedie lijkt The Favourite te gaan worden, volgens de kranten nu al een van de beste films van 2019. Olivia Colman, die de gestoorde Queen Anne speelt, is favoriet als beste actrice in een komedie. Beste acteur lijkt Christian Bale te zijn, die vice-president Dick Cheney speelde in de film Vice. En de kenners van Vanity Fair kiezen als beste tv-serie Killing Eve, waar presentatrice Sandra Oh een rol in heeft die ook door de site wordt aangewezen als dé kanshebber voor beste actrice in een tv-serie. Kortom: genoeg mooie kanshebbers. En dat zijn ze nog lang niet allemaal. Bekijk de hele lijst met nominaties hier.

Lees ook
De Golden Globe voor verdrietigste reactie bij de Golden Globes gaat naar… Hugh Jackman

Golden Globes 2019

Helaas wordt de uitreiking van de Golden Globes dit jaar niet uitgezonden op de Nederlandse televisie, maar je kunt morgen natuurlijk bij LINDAnieuws terecht voor de uiteindelijke winnaars. En de mooiste speeches. En de mooiste jurken. Wij kunnen niet wachten.

NIEUWS | TV | BEKEND | ENTERTAINMENT | LEKKER KIJKEN

Bron: ANP / Vanity Fair | Foto: ANP

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer nieuws

Lees dit ook even

Please update your browser