Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

nieuws

Géza Weisz draagt ontroerend gedicht voor aan zijn vader in 'DWDD'

Géza Weisz draagt ontroerend gedicht voor aan zijn vader in 'DWDD'

Géza Weisz en zijn vader Frans Weisz waren vanavond te gast in ‘De Wereld Draait Door’ (BNNVARA), waar de twee vertelden over de film ‘Het leven is vurrukkulluk’, die zij samen maakten.

| Marloes van Wijnen

Maar ook de band tussen vader en zoon werd uitvoerig besproken, en door Géza mooi verwoord in een gedicht.

Lees ook
Acteur Géza Weisz (30) over z’n angst dat hij z’n hond Sjaantje heeft getraumatiseerd

Grote wens
Het was een lang gekoesterde wens van regisseur Frans Weisz: de roman Het leven is vurrukkulluk van Remco Campert verfilmen. Dat is nu gelukt: de première is volgende week. Samen met zijn zoon Géza Weisz schoof de regisseur vanavond aan bij Matthijs van Nieuwkerk om te vertellen over de film.

‘De mooiste reis tot nu toe’
Frans is verliefd op de film, zegt hij, en ook voor Géza was het “de mooiste reis tot nu toe”. “Het leven is ook écht verrukkelijk. Ik ben opgegroeid met iemand die mij dat heeft proberen bij te brengen”, gaat Géza verder. “Mijn vader is iemand die het leven bij de lurven grijpt en daarom is dit heel bijzonder.”

Campert versus Géza
Op die mooie woorden haakt Matthijs vervolgens slim in: “Wij waren net al een half uurtje bij elkaar voor de uitzending en toen vertelde jij dat jullie Sinterklaas hebben gevierd en dat jij een gedicht voor je vader hebt geschreven, dat te maken heeft met het maken van deze film.” Of Géza die misschien voor zou willen lezen. “Jij vraagt me om, nadat de kijkers Campert hebben gehoord, nu een Sinterklaasgedicht voor te lezen?” grapt Géza eerst, maar gaat uiteindelijk toch overstag.

‘Lieve Frans’
Voordat hij begint vraagt hij nog wel even aan zijn vader: “Vind jij het ook goed? Als je gaat huilen, dan stop ik hoor.”

Op Twitter reageren de kijkers massaal ontroerd:

VIDEO'S | NIEUWS | TV | BEKEND | FRAGMENT GEMIST

Bron: De Wereld Draait Door | Foto: Still uit de video

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer nieuws

Lees dit ook even

Please update your browser