Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

nieuws

Gerechtshof besluit vrijdag over voortzetting 'minder Marokkanen'-proces

Gerechtshof besluit vrijdag over voortzetting 'minder Marokkanen'-proces

Het gerechtshof doet vrijdagmiddag om 16.00 uur uitspraak over het wrakingsverzoek van Geert Wilders. De PVV-leider had het hof gewraakt omdat hij de objectiviteit van de rechters in twijfel trok.

| Stephanie Kersbergen

De PVV-leider staat terecht voor groepsbelediging en aanzetten tot discriminatie omdat hij zijn medestanders ‘minder Marokkanen’ liet roepen.

Lees ook
Geert Wilders: ‘Mensen met een dubbele nationaliteit mogen niet stemmen’

Verzoek voor extra onderzoek

De politicus wraakte het hof nadat zijn verzoeken voor extra onderzoeken waren afgewezen. Wilders vreest daarom dat het hof vooringenomen is en hij geen eerlijk proces krijgt. De wraking gebeurde op de eerste van de elf zittingsdagen die voor de inhoudelijke behandeling zijn uitgetrokken in de extra beveiligde rechtbank op Schiphol. Vrijdagmiddag bepaalt de wrakingskamer of, en zo ja wanneer, het proces bij het gerechtshof Den Haag met dezelfde rechters doorgaat of dat een ander drietal zich over de strafzaak moet buigen.

 

‘Minder Marokkanen’

Eind 2016 werd Wilders veroordeeld voor groepsbelediging en het aanzetten tot discriminatie van Marokkanen, maar kreeg hij geen straf opgelegd. Zowel Wilders als het OM ging in hoger beroep. De PVV-voorman liet in maart 2014 zijn aanhangers op televisie roepen dat ze ‘minder Marokkanen‘ wilden. Hiervoor kreeg hij geen straf, maar het Openbaar Ministerie én Wilders gingen hiertegen in beroep.

NIEUWS | UPDATE

Bron: ANP | Foto: ANP

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer nieuws

Lees dit ook even

Please update your browser