Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

nieuws

Politie krijgt flitscamera's om bellende of appende bestuurders sneller te pakken

Politie krijgt flitscamera's om bellende of appende bestuurders sneller te pakken

In de strijd tegen bellende en appende automobilisten worden nieuwe flitscamera’s ingezet. Het beeldmateriaal wordt vervolgens voorgelegd aan de politie, die afweegt of er sprake is van een strafbaar feit.

| Yara Mureau

Het kan namelijk ook zo zijn dat de bestuurder gewoon iets (anders) in zijn hand heeft.

Lees ook
Appende fietser (23) krijgt taakstraf voor veroorzaken dodelijk ongeval

Voorwerk

Volgens de politie is dan ook het voordeel dat niet iedereen meer staande wordt gehouden. De camera’s doen namelijk het voorwerk en daarmee moet de kans groter worden dat een overtreder wordt betrapt.

Juridische aspecten

Het Openbaar Ministerie kijkt nu naar de juridische aspecten van de ‘flitscamera’s’ en de wet moet ook worden aangepast. De politie hoopt de nieuwe camera’s dit jaar nog te gebruiken. Van Hasselt, landelijk projectmanager van Infrastructuur, benadrukt dat beelden van onschuldige mensen worden vernietigd.

Flinke boete

Volgens de politie zijn de camera’s niet alleen maar op snelwegen te gebruiken, maar op alle plekken ‘waar je goed zicht hebt op de voorruit van tegemoetkomend verkeer’. Voor bellen of appen achter het stuur krijg je nu een boete van 230 euro.

NIEUWS

Bron: NOS | Foto: ANP

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer nieuws

Lees dit ook even

Please update your browser