Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

nieuws

Waarom duizenden ouders de kinderfilm 'Peter Rabbit' boycotten

De nieuwe kinderfilm ‘Peter Rabbit’ lijkt zo onschuldig, maar volgens duizenden ouders is-ie dat niet. Althans: één bepaalde scène uit de film, dan.

| Malu Pesulima

Het gaat om het moment dat iemand door konijnen bekogeld wordt met bramen, maar doordat hij daar allergisch voor is, moet hij zichzelf snel een injectie geven.

Lees ook
Amerikanen boycotten ‘Finding Dory’ om lesbisch koppel in trailer

‘Schadelijk’

‘Grappen over voedselallergie zijn schadelijk voor ons’, schrijven ouders op de Facebookpagina van de Kids with Food Allergies Foundation. ‘De angst die mensen krijgen door een allergische reactie is bloedserieus.’

Excuses

Ze hebben een brief gestuurd naar filmproducent Sony waarin ze oproepen zulke scènes voortaan de mijden en kregen niet veel later een reactie. In een verklaring schrijft Sony: ‘We hadden het fragment niet moeten gebruiken. Zelfs de ‘cartooneske, slapstickachtige manier’ waarop het onderwerp ter sprake komt, gaat al te ver. Onze excuses.’

Premiere

De film ging afgelopen weekend in Amerika in premiere. In Nederland is-ie (ook als de Nederlandse versie Pieter Konijn) vanaf maart in de bioscopen te zien.

 

 

VIDEO'S | NIEUWS | BUITENLAND

Bron: Facebook | Foto: Screenshot

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer nieuws

Lees dit ook even

Please update your browser