Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

nieuws

Zeg maar hallo tegen Meneer de Uil: 'De Fabeltjeskrant' krijgt bioscoopfilm

Zeg maar hallo tegen Meneer de Uil: 'De Fabeltjeskrant' krijgt bioscoopfilm

Goed nieuws voor grootouders, ouders en kinderen: ‘De Fabeltjeskrant’ krijgt een digitaal geanimeerde bioscoopfilm. Meneer de Uil, juffrouw Ooienvaar en meneer de Raaf zijn vanaf 19 december op het witte doek te zien.

| Maaike van de Graaf

De titel van de film is De Fabeltjeskrant & De Grote Dierenbosspelen.

Lees ook
Fabeltjeskrant keert terug in digitale versie

‘De Fabeltjeskrant’

Volgens producent Robin de Levita wordt de film “een feest voor drie generaties. Eén van herkenning voor alle ouders en grootouders en voor de kleintjes een vrolijke en spannende introductie van De Fabeltjeskrant.” Vier jaar lang hebben Rubinstein Media, De Levita Productions en animatiestudio Grid gewerkt aan het digitaliseren van de poppenversie. Nog onbekend is wie de stemmen van de poppen gaat inspreken, dat wordt binnenkort bekendgemaakt. Ook blijft het nog spannend waar het verhaal van de film over zal gaan.

Vijftigste verjaardag

De bioscoopfilm van De Fabeltjeskrant komt er niet zonder reden. Met de film wordt de vijftigste verjaardag van de iconische televisieserie gevierd. Tussen 1968 en 1992 werden meer dan zestienhonderd afleveringen van de serie gemaakt. In 2005 werd het programma ook uitgeroepen tot beste Nederlandse kinderprogramma aller tijden.

Een aflevering van de Fabeltjeskrant

NIEUWS

Bron: ANP | Foto: ANP foto

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer nieuws

Lees dit ook even

Please update your browser