Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

nieuws

Familie Humeyra overweegt juridische stappen: ‘De politie had haar moeten redden’

Familie Humeyra overweegt juridische stappen: ‘De politie had haar moeten redden’

Als politie en justitie ‘gewoon’ hun werk hadden gedaan, had de 18 december op school doodgeschoten Humeyra nog geleefd. Die stellige overtuiging heeft de familie van de tiener.

| Justine Wouterson

“De politie heeft met ons gespeeld”, vertellen ze aan het AD, dat morgen een interview met de familie publiceert.

‘Niemand nam ons serieus’

Humeyra werd 18 december op het Rotterdam Design College doodgeschoten door haar ex-vriend. Aan het drama gingen vijftien maanden dreiging vooraf, waarin de familie herhaaldelijk aanklopte bij politie en justitie. Tevergeefs, vertellen zij aan het dagblad. “Wij krijgen Humeyra niet terug, maar dit mag nooit meer gebeuren. Niemand heeft ons serieus genomen.” De familie overweegt juridische stappen.

Mishandeling

De zestienjarige Humeyra werd al sinds september 2017 gestalkt en bedreigd door haar ex-vriend Bekir E. Met hem had ze een korte relatie, totdat ze ontdekte dat hij ouder (toen 30) was dan hij had verteld. In mei 2018 deed ze aangifte nadat hij haar had mishandeld.

Lees ook
Verdwenen verdachte in zaak doodgeschoten Humeyra opnieuw aangehouden

Strijd tegen stalker

Op de dag dat ze werd doodgeschoten, had Humeyra een afspraak bij de politie naar aanleiding van een nieuwe aangifte tegen E. die ze een week eerder deed. E. had al een strafblad voor mishandelingen en kreeg eerder al contactverboden opgelegd.

NIEUWS

Bron: ANP, AD | Foto: ANP

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer nieuws

Lees dit ook even

Please update your browser