Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

nieuws

Facebook komt met nieuw privacymenu met optie voor gezichtsherkenning

Facebook komt met nieuw privacymenu met optie voor gezichtsherkenning

Facebook komt deze week met een nieuw privacymenu. Iedereen die gebruik maakt van de app, moet daarin aangeven welke data Facebook mag gebruiken. Eén van die opties is gezichtsherkenning.

| Yara Mureau

Je kunt ervoor kiezen om die optie in- of uit te schakelen.

Lees ook
Rusland dreigt Facebook voor einde van dit jaar te blokkeren

Gezichtsherkenning

Volgens de app beschermt deze functie de privacy, omdat het gebruikers waarschuwt als iemand anders hun foto’s of video’s gebruikt. In 2011 werd de functie al stilzwijgend geïntroduceerd, maar onder druk van de EU moest de functie weer uitgeschakeld worden. Vanaf 25 mei gaat de wijziging in het privacymenu in, in het kader van de Algemene Verordening Gegevensbescherming. Daarin staat dat bedrijven toestemming moeten vragen voor het verzamelen van data.

Andere functies

 

Niet alleen de gezichtsherkenning is nieuw in het privacymenu. Ook moeten gebruikers aangeven of ze gegevens willen delen over hun geloof, politieke voorkeuren of advertenties. Voor minderjarigen gelden andere functies. Die kunnen geen gebruikmaken van gezichtsherkenning en krijgen in sommige landen binnen Europa een andere versie van Facebook te zien.

NIEUWS | TECH

Bron: NOS | Foto: ANP

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer nieuws

Lees dit ook even

Please update your browser