Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

nieuws

Elon - mr. Tesla - Musk noemt reddingsduiker Thailand 'pedo' in tweet

Elon - mr. Tesla - Musk noemt reddingsduiker Thailand 'pedo' in tweet

Elon Musk, de grondlegger van onder meer Tesla en PayPal gaat grof tekeer op Twitter. Musk noemde een duiker die in Thailand zijn leven riskeerde om de opgesloten voetballers te redden, een pedofiel.

| Martine Schut

Musk heeft zijn tweets inmiddels verwijderd (uiteraard zijn er printscreens van gemaakt), maar de duiker overweegt aangifte, zegt hij tegen Britse media.

Verdacht

Musk had een mini-duikboot aangeboden voor de redding van voetballers uit een grot in Thailand. Eén van de betrokken duikers noemde dat een pr-stunt. Daar was Musk niet van gediend en daarom ging hij tekeer op Twitter. Naast pedofiel, noemde hij het ook nog eens verdacht dat de Brit in Thailand woont. Toen anderen reageerden, antwoordde Musk: ‘Ik wed om een gesigneerde dollar dat het waar is.’

Onbruikbaar

Musk had een mini-duikboot naar Thailand laten overvliegen om te helpen bij het redden van de opgesloten jongens. Volgens duiker Vernon Unsworth was de capsule volkomen onbruikbaar. “Hij had totaal niet door hoe de grot eruit zag. De duikboot was bijna 1,70 meter lang en kon niet buigen. Hij had de bocht niet om kunnen gaan en had niet langs obstakels kunnen gaan. De duikboot had ook geen vijftig meter ver kunnen komen in de grot”, zegt Unsworth.

Lees ook
Vrouwelijke journalist uit kritiek op Elon Musk, ontvangt beledigingen en blijkt niet de enige

Start je dag met een verse dosis nieuws in je mailbox – geselecteerd door de redactie van LINDAnieuws. Schrijf je hier in voor onze ochtendnieuwsbrief en begin je dag goed geïnformeerd.

NIEUWS | BUITENLAND

Bron: ANP | Foto: ANP

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer nieuws

Lees dit ook even

Please update your browser