Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

nieuws

Ebru Umar loopt leeg op Sylvana Simons en wij schrikken er best van

Ebru Umar loopt leeg op Sylvana Simons en wij schrikken er best van

Columniste Ebru Umar heeft in een nieuwe column op ‘MetroNieuws’ hard uitgehaald naar Sylvana Simons. ‘Natuurlijk staat deze racistische column vol seksisme en discriminatie’, begint ze meteen.

| Justine Wouterson

Umar zegt dat overigens niet opzettelijk te doen. Volgens haar zullen ‘mensen met slachtofferschap in hun DNA’ haar column zo interpreteren.

Lees ook
Ebru Umar: ‘Heb je geen geld? Dan moet je ook geen kinderen krijgen’

Ebru’s frustraties
Umar reageert met haar tekst op een optreden van Sylvana in Buitenhof (NPO1) afgelopen zondag. Ze schrijft overigens niet zo zeer over wat haar opviel aan wat Sylvana daar inhoudelijk vertelde. In het stuk lijkt ze meer haar algemene frustraties over het BIJ1-partijlid met de wereld te willen delen. En daarbij neemt ze allesbehalve een blad voor de mond.

Mooie vrouw, nul inhoud
‘Wat haar uiterlijk betreft kunnen vrouwen een voorbeeld nemen aan haar: zorg dat je er goed uitziet’, aldus Ebru, die meent dat Sylvana haar carrière enkel te danken heeft aan hoe ze eruit ziet.

Prima businessmodel
‘En dan komt het moment dat die wijfjes die teveel in de spiegel hebben gekeken en alleen maar vrienden met hun weegschaal zijn, daadwerkelijk gaan geloven dat ze meer kunnen dan hun uiterlijk inzetten om geld te verdienen. Waarbij scheiden van vermogende mannen natuurlijk ook een prima businessmodel is’, sneert ze.

Lees de volledige column van Ebru Umar in MetroNieuws hier

NIEUWS | BEKEND | OPMERKELIJK

Bron: MetroNieuws | Foto: ANP

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer nieuws

Lees dit ook even

Please update your browser