Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

nieuws

Doodschopper van grensrechter Richard Nieuwenhuizen is spoorloos

Doodschopper van grensrechter Richard Nieuwenhuizen is spoorloos

De 22-jarige man die onder meer is veroordeeld voor de gewelddadige dood van grensrechter Richard Nieuwenhuizen uit Almere in 2012 is spoorloos.

| Elisa Heisen

Het vermoeden is dat hij zich ergens in Nederland ophoudt bij criminele vrienden.

Uitgezet

De politie in Amsterdam heeft hem zoals dat heet, intern gesignaleerd. Dat betekent dat als hij ergens wordt aangetroffen, hij zal worden opgepakt waarna hij alsnog kan worden uitgezet. In september oordeelde de bestuursrechter in Amsterdam dat hij per direct het land uit moet. De rechter ging niet mee in het beroep dat hij had ingediend tegen uitzetting naar Marokko en het inreisverbod. De Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND) had hier twee jaar geleden toe besloten.

Dodelijke schoppartij

De man is in Nederland geboren en getogen, maar heeft alleen de Marokkaanse nationaliteit. Zijn moeder heeft nooit de Nederlandse nationaliteit voor hem aangevraagd. Nieuwenhuizen (41) werd op 2 december 2012 slachtoffer van een dodelijke schoppartij op een veld van zijn club Buitenboys in Almere, na een wedstrijd tegen de club van de dader, Nieuw Sloten uit Amsterdam.

Lees ook
Jeugdvoetballer die veroordeeld is voor doodschoppen grensrechter moet het land uit

NIEUWS

Bron: ANP | Foto: ANP

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer nieuws

Lees dit ook even

Please update your browser