Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

nieuws

Waarom deze vrouw (52) het dodelijke ongeluk op de A58 filmde

Waarom deze vrouw (52) het dodelijke ongeluk op de A58 filmde

Afgelopen weekend was er een dodelijk ongeval op de A58. De politie was woest omdat omstanders met hun neus en camera bovenop de nasleep zaten.

| Yara Mureau

Jeanelyn (52) was één van die omstanders en legt aan BN De Stem uit waarom zij het filmde.

‘Het hoort erbij’

“Ik snap dat mensen boos zijn. Aan de andere kant: het hoort er ook wel een beetje bij.” Ze doelt op YouTube, dat vol staat met dezelfde soort filmpjes. “Daarbij doe ik het vooral om mensen te waarschuwen. Zij kunnen met eigen ogen zien wat voor drukte het is op de weg. Het is niet alleen maar uit sensatiezucht”, vertelt ze aan de krant. Maar ze vertelt ook dat ze het leuk vindt als “grote en belangrijke kanalen” haar berichten retweeten. “Dan krijg ik er heel veel volgers bij.”

Niemand kwetsen

Jeanelyn geeft aan BN De Stem aan niemand te willen kwetsen. “Volgens mij zag je nergens slachtoffers liggen. De vrouw die de reanimatie filmde is een ander verhaal. Ik ben zelf verpleger en heb de privacy van slachtoffers en patiënten hoog in het vaandel staan.” Agent Koen Simmers was bij het dodelijke ongeval en zag dat mensen aan het filmen waren. Op Twitter maakte hij zijn woede daarover kenbaar. In Laat op één pleit hij ervoor dat ramptoerisme voortaan consequenties heeft: een ongeluk filmen is op dit moment nog niet verboden. Maar met een mobieltje in je hand rijden, of over de snelweg lopen om te kunnen filmen is dat wél.

Lees ook
Politie woedend op ramptoeristen na dodelijk ongeluk A58

Start je dag met een verse dosis nieuws in je mailbox – geselecteerd door de redactie van LINDAnieuws. Schrijf je hier in voor onze ochtendnieuwsbrief en begin je dag goed geïnformeerd.

NIEUWS | KRANTENTIP

Bron: BN De Stem | Foto: ANP

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Lenneke VermueLenneke Vermue

Te walgelijk voor woorden, 'het hoort er ook een beetje bij'in wat voor zieke wereld leven wij? Ik heb er echt geen woorden voor zo woedend maakt mij dit.

Diana JansenDiana Jansen

'Dan krijg ik er veel volgers bij'. ik schrik hier echt van. Ik wens de slachtoffers en nabestaanden heel veel kracht toe.

Jetty BentlageJetty Bentlage

Het hoort erbij????????? Wat een rotsmoes. Het hoort er NIET bij, je bent pas stoer wanneer je besluit niet mee te doen aan het je verlekkeren aan het leed van een ander. Toon een klein beetje compassie met het slachtoffer en zijn/haar familie. Ik kan uit eigen ervaring zeggen dat ik ABSOLUUT GEEN behoefte heb gevoeld om het item van SBS6 te bekijken waarin het ongeluk van mijn man was gefilmd.

Toos TToos T

Nou, Jeanelyn Soleana en andere filmers, dan is het wachten totdat jouw dochter vecht voor haar leven, terwijl mensen een camera in haar gezicht duwen. Als dit bij een dierbare van jou gebeurt, dan zal je het wèl naar vinden. Maar het privéleven van een onbekende mag je gerust te grabbel gooien, vind je zelf. Heb respect voor een ander. Je kan ook twitteren over schattige hondjes of over mooie vrijwilligersinitiatieven.

tamar oosterbaantamar oosterbaan

Nog steeds geen reden om te filmen. Denk eens in hoe dit voor de familie van het dodelijke slachtoffer is. Fijn dat je het op het hele internet kunt vinden.... heb respect

Meer nieuws

Lees dit ook even

Please update your browser