Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

nieuws

Dionne Stax reageert raak op Maxim Hartman die vindt dat 'haar borsten te veel afleiden'

Dionne Stax reageert raak op Maxim Hartman die vindt dat 'haar borsten te veel afleiden'

Gisteravond besprak Maxim Hartman (55) de televisie van afgelopen week in ‘Pauw’. Vooral het ‘NOS Journaal’ en dan met name de borsten van nieuwslezeres Dionne Stax (33) waren onderwerp van gesprek. 

| Maaike van de Graaf

Die leiden namelijk nogal af, aldus Hartman.

Maxim Hartman

De Nederlandse televisiemaker vertelt aan Jeroen Pauw dat hij als man moeite heeft zich te concentreren als Dionne het nieuws presenteert. “Het gaat me niet om wat ze vertelt, maar hoe ze eruit ziet”, laat hij weten. “Ik wil niet antifeministisch overkomen, maar het leidt wel af als je elke keer strakke truitjes draagt.” Wanneer Pauw hem vraagt: “Bedoel je dan dat een vrouw die er ‘sexy’ uitziet moeilijk is om naar te luisteren?”, antwoordt Hartman: “Ja, dat is lastiger. Ik word gediscrimineerd als man omdat ik ook recht heb op nieuwsvoorziening.”

Lees ook
Dionne Stax (33) bevestigt relatie: ‘Hij is heel lief en ik kan erg hard om hem lachen’

Dionne Stax

Uiteraard zijn de – nogal opmerkelijke – uitspraken van Hartman Dionne Stax niet onopgemerkt gebleven. Via Twitter reageert de nieuwslezers rustig, maar raak met een foto van Hartman met een ontbloot bovenlijf. Ze schrijft: “Beste Maxim Hartman, vrouwen – en mannen – hebben borsten, in alle soort en maten. Deal with it.”

Reactie terug

Hartman zal Hartman niet zijn als hij ook meteen een antwoord terug heeft op de reactie van Dionne. Op de tweet reageert hij: “Je hebt natuurlijk gelijk. Het is ook mijn probleem. En dat van vele mannen en lesbische vrouwen met mij. We hadden gehoopt op wat begrip. Maar begrip dat is niet hip. Groeten aan je borsten.”

Vanaf minuut 5.16 vertelt Maxim Hartman over Dionne Stax. Hele uitzending zien? Dat kan hier.

NIEUWS | TV | BEKEND | FRAGMENT GEMIST

Bron: 'Pauw' (BNNVARA) / Twitter Dionne Stax | Foto: LINDA.159 / Philip Riches

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer nieuws

Lees dit ook even

Please update your browser