Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

nieuws

Hebben we trek in: deze Nederlandse shorttrackers komen vandaag in actie

Hebben we trek in: deze Nederlandse shorttrackers komen vandaag in actie

We kunnen ons weer klaarmaken voor een volle dag schaatsen. Het is tijd voor de shorttrackers. De dag begint met de 1000 meter voor de vrouwen en daarna de 500 meter bij de mannen.

| Yara Mureau

Om 11.00 uur staan de vrouwen klaar voor een plaatsing in de kwartfinales.

Lees ook
Ijskoud om te gieren: 10 x de leukste inhakers op de Olympische Winterspelen

Programma vrouwen

Suzanne Schulting, Lara van Ruijven en Yara van Kerkhof zullen als eerst strijden voor een plek in de kwartfinales. Voor Schulting is het een kans om haar teleurstellende toernooi goed te maken, maar Yara van Kerkhof zal na haar zilveren plak op de 500 meter met een goed gevoel van start gaan. Schulting start in rit drie, van Ruijven in rit vijf en van Kerkhof in rit zes. Na de vrouwen zijn de mannen aan de beurt voor de kortste afstand, de 500 meter.

Shorttrack mannen

Vanaf 11.45 komen Dylan Hoogerwerf, Daan Breeuwsma en Sjinkie Knegt in actie. We zijn benieuwd of Knegt, die een zilveren plak won op de 1500 meter, vandaag weer risico’s gaat nemen. Hij gaf zijn tegenstander een duw en werd bij de 1000 meter en de aflossing dus gekwalificeerd. Hoogerwerf begint in rit drie, daarna schaatst Breeuwsma in rit vier en Knegt schaatst in rit vijf. Om 12.23 uur beginnen de finales op de aflossing bij de vrouwen. Yara van Kerkhof, Lara van Ruijven, Suzanne Schulting en Jorien ter Mors krijgen kans op eerherstel nadat ze eerder werden uitgeschakeld.

Dat de Nederlanders goed scoren op de Winterspelen, had paragnost Sonja allang voorspeld. Meer video’s zien? Meld je aan bij LINDA.tv voor meer video’s en originele LINDA.tv-programma’s.

NIEUWS | SPORT | WINTERSPELEN

Bron: NOS | Foto: ANP

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer nieuws

Lees dit ook even

Please update your browser