Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

nieuws

Eén derde van personeel denkt erover om ontslag te nemen

Eén derde van personeel denkt erover om ontslag te nemen

Eén derde van de werknemers in Nederland denkt er wel eens aan om ontslag te nemen. Door een tekort aan personeel is de werkdruk vaak te hoog.

| Erik van Dam

De stress die daardoor veroorzaakt wordt brengt werknemers op de gedachte ontslag te nemen.

Toenemende werkdruk

RTL Z en Menzis onderzochten hoeveel werknemers overwegen een andere baan te zoeken door een toenemende werkdruk. Iets meer dan de helft (53%) van de ondervraagden gaf aan daar nooit mee bezig te zijn en 16% liet weten dat die situatie op hen niet van toepassing is. Het resterende deel is af en toe, regelmatig of constant bezig met de gedachte aan ontslag nemen.

Meer uitkomsten

Niet alleen de gedachte aan het opzeggen van een baan is onderzocht. Zo blijkt dat één op de vijf ondervraagde werknemers zich wel eens ziek meldt als gevolg van stress. En bijna de helft van de ruim duizend ondervraagden geeft in het onderzoek aan voortdurend een opgejaagd gevoel te hebben. Een wandeling in de pauze helpt in veel gevallen om wat minder stress te ervaren.

Beroepsziekte nummer 1

Stress kost de samenleving ieder jaar weer handenvol geld. Onderzoeksinstituut TNO berekende dat werkstress-gerelateerd ziekteverzuim de werkgevers ieder jaar weer 1,8 miljard euro kost. Daarmee is het beroepsziekte nummer één.

Lees ook
Werkdruk in zorg extreem hoog wegens groot personeelstekort in vakantieperiode

NIEUWS | MEEPRATEN

Bron: RTL Z | Foto: Getty

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer nieuws

Lees dit ook even

Please update your browser