Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

nieuws

Burgemeester Huisman treedt af na seksuele misdragingen op personeelsborrel

Burgemeester Huisman treedt af na seksuele misdragingen op personeelsborrel

De reden dat burgemeester Huisman van Oosterhout in Brabant plotseling aftrad heeft te maken met grensoverschrijdend gedrag. Diverse vrouwen zeggen slachtoffer geweest te zijn van zijn seksuele misdragingen. 

| Isabel Ockers

Deze vrouwen melden zich bij BN DeStem.

Lees ook
Amerikaanse teamarts tot 175 jaar cel veroordeeld wegens seksueel misbruik turnsters

Grensoverschrijdend gedrag
Huisman gaf een korte verklaring voor zijn vertrek afgelopen vrijdag. Tijdens een personeelsfeest in december had hij teveel gedronken terwijl hij piketdienst had. “Enkele weken later zijn er verklaringen afgelegd waarin werd aangegeven dat ik grensoverschrijdend gedrag heb vertoond en dat er mensen zijn die zich beschadigd voelen.” Dat dit personeelsfeestje niet de enige gelegenheid is waar de burgemeester ongewenst gedrag vertoonde blijkt uit de verklaring van vrouwen aan BN DeStem.

Burgermeester ‘Baco’
De vrouwen die de krant heeft gesproken, geven aan ongewild betast te zijn door Huisman. Ook zijn er getuigen die zeggen dat dit vaker voorgekomen is. “Het is toch bizar dat iemand in zo’n publieke functie jarenlang met dit gedrag is weggekomen”, zegt een van zijn slachtoffers. De burgemeester schijnt de bijnaam ‘Bacootje’ te hebben en handtastelijk te worden na een paar glazen, volgens betrokkenen. “Borsten, billen.. Vooral borsten. Het is geen incident, het speelt al jaren.” En: “Als hij een borrel op heeft, gaat hij graaien.”

Vrijwillig opgestapt
Buiten de korte verklaring om, wil zowel de burgemeester als de gemeenteraad niet verder ingaan op details. Commissaris van de koning in Noord-Brabant, Wim van Donk, is ook gesloten over de gang van zaken. Wél geeft hij aan dat Huisma zelf is opgestapt en dat hij daar begrip voor heeft.

In Omroep Brabant wordt uitgebreid aandacht besteed aan zijn vertrek. 

In ‘De mobiel van’ op LINDA.tv vertelt Saskia Noort over het feit dat ze seksueel misbruikt is als tiener. 

MEER VIDEO’S ZIEN?
Meld je aan bij LINDA.tv voor nog meer video’s & originele LINDA.tv-programma’s.

NIEUWS | BEKEND | #METOO

Bron: BN DeStem | Foto: Still uit video

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer nieuws

Lees dit ook even

Please update your browser