Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

buitenland

Oprah Winfrey en 139 andere beroemdheden komen in actie voor vrouwenrechten

Oprah Winfrey, Natalie Portman en 138 andere beroemdheden hebben een open brief ondertekend om actie te ondernemen tegen de achtergestelde positie van vrouwen.

| Raounak Khaddari

Naast acteurs en presentatoren hebben ook ongeveer 137.000 andere mensen de brief (digitaal) ondertekend.

Lees ook
Ook jullie zien Oprah Winfrey wel zitten in het Witte Huis

Scholing

De brief is gericht aan wereldleiders en moet de schrijnende situatie van vrouwen over heel de wereld duidelijk maken. Zo wordt er gesproken over de 130 miljoen meisjes die niet naar school kunnen, dat er een miljard vrouwen zijn zonder bankrekening en over de duizenden meisjes die nog steeds als kind worden uitgehuwelijkt.

Armoede

Organisatie ONE, die mede is opgericht door U2-zanger Bono, heeft het in de brief ook over dat de loonkloof tussen mannen en vrouwen groter is voor vrouwen die in armoede leven. ‘Armoede is seksistisch. We zullen niet langs de kant blijven staan terwijl de armste vrouwen over het hoofd worden gezien’, schrijft de organisatie.

Extreme armoede

Het doel van ONE en andere actievoerders, onder wie ook Meryl Streep, Chadwick Boseman en Amy Schumer, is om uiteindelijk 200.000 handtekeningen te verzamelen om zo duidelijk te maken dat er een einde moet komen aan de extreme armoede. Ook wil de organisatie zo veel mogelijk ziektes verhelpen.

VIDEO'S | NIEUWS | BEKEND | BUITENLAND | CULTUUR

Bron: ONE | Foto: Getty Images

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer buitenland

Lees dit ook even

Please update your browser