Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

nieuws

'Beste Instagrammer' maakt statement tegen 'sekspraat voor clicks' op Youtube

'Beste Instagrammer' maakt statement tegen 'sekspraat voor clicks' op Youtube

Gisteravond kreeg Cesar Majorana de prijs voor ‘Beste Instagrammer’ bij ‘The Best Social Awards’. Bij zijn speech maakte hij een duidelijk statement: stop met het maken van video’s vol sekspraat gericht aan kinderen.

| Denise Mulder

Cesar won de prijs voor zijn Instagram-account @WaaromVloggersJanken.

Lees ook
Dit ‘waarom volgers janken’-instagramaccount is fantastisch

Famke Louise

Vooral het RTL MCN-programma Concentrate kreeg ervan langs in de speech. De 22-jarige programmamaker vindt het heel vreemd dat de eerste vraag aan rapper Famke Louise bij het online YouTube-programma luidde: “Ben je weleens in je reet geneukt?”

Volledige betoog op twitter

Cesar werd hierna door de presentator van de awardshow vriendelijk verzocht om dit probleem tijdens de borrel verder te bespreken. Op Twitter heeft Cesar nu de volledige tekst van zijn betoog geplaatst. ‘Praten over sex levert clicks op, dat snap ik, maar RTL, het is een keuze om jullie ongenuanceerde makkelijke seksfilmpjes de wereld in de slingeren en die keuze is fout’, schrijft Cesar in zijn betoog. ‘Jullie verkopen jonge kinderen sex omdat het scoort en verspreiden daarmee een giftig idee over seksualiteit onder jongeren.’ Hij sluit af met de duidelijke woorden: ‘Verkoop geen sex aan minderjarigen voor clicks. Kap ermee.’

Veel bijval

Het betoog van Cesar krijgt veel bijval van andere twitteraars die laten weten blij te zijn dat het probleem eindelijk genoemd wordt.

‘Verantwoording ligt bij YouTube’

RTL heeft inmiddels gereageerd op de actie van de programmamaker. ‘Het is goed dat deze discussie nu op gang komt, maar de kern van het probleem van deze discussie is de veiligheid van kinderen en die verantwoording ligt bij YouTube’, laat RTL weten aan NOS.

NIEUWS | BEKEND | LIFESTYLE

Bron: NOS / Cesar Majorana | Foto: ANP Foto

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer nieuws

Lees dit ook even

Please update your browser