Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

nieuws

BBC-presentator (41) thuis dood aangetroffen na weglopen uit radio-uitzending

BBC-presentator (41) thuis dood aangetroffen na weglopen uit radio-uitzending

Enige tijd geleden liep de Britse radiopresentatrice Vicki Archer plots van streek weg uit een uitzending van de BBC-show Shropshire. Ze zei even behoefte te hebben aan rust. Later die dag werd ze thuis dood aangetroffen.

| Justine Wouterson

De gescheiden moeder (41) van drie kinderen beroofde zichzelf van het leven.

Nu pas bekend

Het tragische voorval vond al in augustus plaats, maar tot nu toe werd er geen informatie vrijgegeven over de doodsoorzaak. De BBC heeft nu pas naar buiten gebracht dat het om zelfdoding ging.

Van streek

Vicki presenteerde Radio Shropshire, een dagelijks radioprogramma dat van drie uur ’s middags tot zeven uur ’s avonds te horen is, samen met Adam Green. Op 6 augustus verliet Vicki halsoverkop de show. Collega’s vertelde ze van streek te zijn en even behoefte te hebben aan rust. Ze zei dat ze de volgende dag weer terug zou zijn, waarna ze richting huis vertrok.

Slecht voorgevoel

Later die dag zou haar stiefvader Lee Holyoake (64) iets komen repareren in Vicki’s huis. Toen er niet werd opengedaan, terwijl haar auto wel voor de deur stond, besloot hij op haar werk te vragen of ze iets wisten. Toen hij te horen kreeg dat Vicki niet lekker naar huis was vertrokken, gingen bij hem alle alarmbellen af. Vicki leed namelijk aan depressies en deed al twee keer eerder een zelfmoordpoging.

Reanimeren mocht niet meer baten

Na op alle ramen en deuren gebonkt te hebben kwam Holyoake, die deur met zijn sleutel niet openkreeg, met een ladder van een buurman binnen via het slaapkamerraam. Hij kon zijn stiefdochter niet direct vinden, maar toen hij zijn vrouw belde, zei zij dat hij de zolder moest checken. Daar vond Holyoake haar levenloze lichaam. Met telefonische assistentie van de hulpdiensten waagde hij nog een poging om Vicki te reanimeren, maar het mocht niet meer baten; de hulpverleners verklaarden de presentatrice kort na hun aankomst dood.

Verontrustende posts

In de dagen voor haar dood, deelde Vicki op sociale media enkele berichten over haar demonen en geestelijke gezondheidsproblemen. Ook deelde ze het telefoonnummer van de zelfmoordhulplijn en schreef ze over ‘pijnlijke roddels’: ‘Roddels zijn zelden vriendelijk, positief of aanmoedigend. Het is bijtend, kwetsend en heeft normaal niets met jou te maken. Je hoeft er geen deel van uit te maken. Zeg nee en ga weg.’

Lees ook
Media blijken van grote invloed op beslissing tot zelfdoding

Dank voor steun

Haar familie laat nu in een verklaring weten: ‘We kunnen het nog steeds niet geloven dat Vicki er niet meer is. Haar levensvreugde was aanstekelijk, ze was een fantastische moeder en dochter en haar charme maakte iedereen die haar kende aan het lachen.’ Verder bedanken zij iedereen voor de steun en kondigen ze een herdenkingsceremonie aan die komende lente plaats gaat vinden. ‘We zullen haar altijd missen en we willen haar, en alles wat ze heeft bereikt, in ere houden.’

Worstel je met suïcidale gedachten? Praat er dan over. Bel 0900-0113 of ga naar www.113.nl.

NIEUWS | BUITENLAND

Bron: BBC | Foto: Instagram Vicki Archer

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer nieuws

Lees dit ook even

Please update your browser