Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

nieuws

Moeder waarschuwt ouders voor gevaren nadat haar dochter in teddybeer stikte

Moeder waarschuwt ouders voor gevaren nadat haar dochter in teddybeer stikte

Connie Rose uit Schotland was net anderhalf jaar oud toen zij begin maart in haar slaap in een grote knuffelbeer stikte. Haar moeder Dexy Leigh Walsh waarschuwt nu andere ouders voor de gevaren van knuffels in het ledikantje.

| Jorieke van Noorloos

Op Facebook doet ze haar verhaal.

Lees ook
Baby van zeven maanden stikt in deken, moeder waarschuwt ouders

Schuldgevoel

Dexy Leigh Walsh schrijft in een Facebookbericht dat ze zich nog iedere dag schuldig voelt over de dood van haar dochter. ‘Ik had de kanten van haar bed goed ingestopt met kleine beertjes en had op een van de knuffels een grotere teddybeer gezet, zodat ze niet meer naar die kant zou rollen. Die nacht rolde ze inderdaad die kant op, maar viel er een grotere beer op haar.’ Hierdoor stikte Connie.

What if

‘Het enige waar ik nu nog aan denk, is: wat als ik die beren er niet had neergezet? Dan zou ze hier nog zijn met misschien een kleine bult op haar hoofd’, schrijft ze. ‘Alles draait om ‘wat als…’ nu.’

Stichting

De Schotse moeder wil daarom nu andere ouders waarschuwen voor de gevaren van knuffels, kleden en kussens in ledikantjes. Dat doet ze onder meer met haar nieuwe stichting Connie Rose Awareness. ‘Ik wil dat iedere ouder hier vanaf weet en dat ze zich er bewust van zijn. Probeer niet om lege plekken in hun bedje op te vullen met zachte dingen, maar laat het gewoon leeg. Haal alsjeblieft alles van en uit het bed van je kind en haal alles van de randen. Ik heb van niks in mijn leven meer spijt dan van wat hier is gebeurd.’

NIEUWS | BUITENLAND

Bron: Facebook | Foto: Pexels

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer nieuws

Lees dit ook even

Please update your browser