Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

nieuws

Een hele smakelijke goedemorgen: artsen halen 14 wormpjes uit oog van vrouw

Een hele smakelijke goedemorgen: artsen halen 14 wormpjes uit oog van vrouw

Je moet er toch werkelijk niet aan denken: je hebt een beetje last van je oog, gaat naar de arts, en die haalt vervolgens veertien (ja, veertien) wormpjes uit je oog. Het overkwam een 26-jarige vrouw uit Oregon (VS).

| Stephanie Kersbergen

Wij werden collectief een beetje misselijk. Het gaat wel weer.

Lees ook
Gevalletje hóe dan: artsen halen 27 lenzen uit oog van vrouw

Eerste mens

De Amerikaanse Abby Beckly ging in 2016 paardrijden in een plattelandsgebied. Na een week van irritaties aan haar oog trok ze er een klein, doorzichtig wormpje uit. Daarna verwijderden dokters nog dertien wormpjes uit haar ogen. Ze bleek Thelazia gulosa, een parasiet, te hebben. Ondanks dat het niet al te prettig is, schrijft de vrouw er wel geschiedenis mee. Ze is namelijk de eerste mens die besmet raakte met de oogparasiet die doorgaans alleen bij vee voorkomt.

Vee

De parasiet wordt verspreid door vliegen. De vrouw werd al in 2016 gediagnosticeerd en geholpen, maar wetenschappers zeggen nu, volgens The Guardian, dat mensen in Noord-Amerika misschien wel vatbaarder zijn voor de parasieten dan eerder werd gedacht. Ook is dit een soort Thalazia die nog nooit eerder is voorgekomen bij mensen. De wormen langere tijd in je ogen hebben kan zorgen voor blindheid, maar de vrouw was op tijd geholpen en heeft geen klachten meer gehad.

Hoe onsmakelijk wormen ook klinken, Judith eet ze regelmatig. Sprinkhanen laat ze ook niet liggen. Meer video’s zien? Meld je aan bij LINDA.tv voor meer originele video’s en LINDA.tv-programma’s.

NIEUWS | BUITENLAND

Bron: The Guardian | Foto: Pexels

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer nieuws

Lees dit ook even

Please update your browser