Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

nieuws

In geen velden of wegen meer te bekennen op Facebook: Arjen Lubach verlaat definitief het platform

In geen velden of wegen meer te bekennen op Facebook: Arjen Lubach verlaat definitief het platform

Ja, hoor: Arjen Lubach is niet meer te vinden op Facebook. Zondag liet hij al weten zijn pagina te gaan verwijderen en riep daarnaast met – jawel – het Facebookevenement ‘Bye Bye Facebook’ mensen op hetzelfde te doen. 

| Maaike van de Graaf

Via Twitter laat hij weten er vanaf te zijn.

Lees ook
Duizenden mensen zeggen Facebook te willen verwijderen na oproep Arjen Lubach

Jawel hoor

Lubach schrijft op Twitter vol trots dat zijn Facebookpagina vanaf stipt 20.00 uur vandaag niet meer bestaat. Niet alleen zijn persoonlijke pagina is verdwenen, ook de pagina van zijn programma Zondag met Lubach is in geen velden of wegen meer te bekennen.

Niet niks

De presentator raakt met zijn actie behoorlijk wat volgers kwijt. Zijn persoonlijke pagina had namelijk zo’n 140.000 volgers en de pagina van zijn programma werd door bijna 364.000 mensen gevolgd. Toch hield hij voet bij stuk en wel omdat hij Facebook “het grootste spionageproject in de geschiedenis van de mensheid” vindt.

Bye Bye Facebook

Arjen Lubach zal vast niet de enige zijn die Facebook heeft verlaten, maar het is nog onduidelijk hoeveel andere Facebook-gebruikers hun pagina definitief hebben verwijderd. Op de pagina Bye Bye Facebook gaven in ieder geval zo’n 33.000 gebruikers aan hun pagina op te heffen.

NIEUWS | BEKEND | TECH

Bron: Twitter Arjen Lubach / NOS | Foto: ANP foto

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer nieuws

Lees dit ook even

Please update your browser