Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

nieuws

Verhaal van in Madrid verkrachte student gaat viral: 'Het kan jou ook overkomen'

Verhaal van in Madrid verkrachte student gaat viral: 'Het kan jou ook overkomen'

De Amerikaanse Andrea Sicignano (27) studeert sinds afgelopen zomer in Madrid. Daar had ze een heerlijke tijd, tot ze vorige week bruut mishandeld en verkracht werd.

| Justine Wouterson

Om anderen te waarschuwen, deelde ze haar verhaal na afloop op Facebook, waar de post inmiddels duizenden keren is gedeeld.

Vreselijk toegetakeld

Na het uitgaan stapte Andrea, die iets te veel gedronken had, vorige week per ongeluk in de verkeerde bus.  Ze kwam in een voor haar onbekend deel van de stad terecht, stapte uit en ging in het bushokje zitten om uit te vogelen hoe ze thuis moest komen. Een man benaderde haar en zei dat hij haar wilde helpen, maar werd plots gewelddadig. Hij takelde Andrea, die eerst nog terug vocht, vreselijk toe.

‘Ik dacht dat ik doodging’

‘Ik kon niet meer schreeuwen en zelfs niets meer zien door het bloed in mijn ogen’, schrijft ze in haar post. Andrea, wiens telefoon door de man was afgepakt, sloot vervolgens haar ogen en deed alsof ze dood was en wist zeker dat ze het niet zou overleven. ‘Hoe lang het duurde, weet ik niet, maar toen ik mijn ogen opende, was ik verkracht.’ Ze alarmeerde een langsrijdende automobilist die daarna een ambulance heeft gebeld. Andrea’s neus bleek op vier plaatsen gebroken en haar ogen waren enorm opgezwollen. Verder zat ze onder de blauwe plekken en schrammen.

‘Denk niet dat het jou niet kan gebeuren’

‘Ik had nooit gedacht dat zoiets me zou kunnen overkomen’, schrijft ze in haar uitgebreide en openhartige post op Facebook. ‘Al mijn hele leven reis ik in mijn eentje, naar verschillende landen en steden. Ik ben sterk, intelligent en onafhankelijk. Maar dat maakt allemaal niets uit als iemand je pijn wil doen. Denk alsjeblieft nooit dat het jou niet kan overkomen’, waarschuwt Andrea andere vrouwen. ‘Laat dit verhaal je niet ontmoedigen, maar juist kracht geven. Dit had heel anders kunnen aflopen. Er moet iets veranderen.’

‘Vrouwen zijn geen dingen’

Mannen die over de schreef gaan, heeft ze ook nog wat te zeggen: ‘Jullie moeten vrouwen respecteren. We zijn geen dingen die je zomaar kunt vastpakken en misbruiken. We willen niet in angst hoeven leven.’

Lees ook
België in shock na groepsverkrachting van dertienjarig meisje

Dader opgepakt

In haar bericht deelt Andrea verder het goede nieuws dat de politie dankzij haar hulp en DNA een verdachte heeft opgepakt. ‘Ik heb de dader in de ogen gekeken’, zegt ze op Facebook. ‘De man had me kunnen doden. Maar hij dacht dat ik dood was. Ik ben er nog.’

NIEUWS | BUITENLAND

Bron: Facebook

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer nieuws

Lees dit ook even

Please update your browser