Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

nieuws

Addy van den Krommenacker gedenkt zangeres Sandra Reemer, die jaar geleden overleed

Vandaag één jaar geleden overleed Sandra Reemer (66) aan de gevolgen van borstkanker. We spreken Addy van den Krommenacker, die ruim 35 jaar lang erg hecht was met de zangeres.

| Tim van Rodijnen

“Sandra was zo’n sterke vrouw. Ik zag haar wel achter in de negentig worden”, vertelt de modeontwerper.

Lees ook
Zangeres en presentatrice Sandra Reemer (66) overleden

Iedere dag

“We hadden iedere dag contact. Dat mis ik ook het meest. Gewoon dingen met elkaar delen. Haar nummer staat nog in mijn telefoon”, zegt Addy. “En iedere dag denk ik wel aan haar en vraag ik me af hoe het toch mogelijk is. Soms is het nog niet te bevatten.”

Gebundelde krachten

Met Addy als stylist is Sandra uitgeroepen tot best geklede BN’er. Addy: “Zij was ongeveer de eerste met een eigen stylist. Ze maakte altijd duidelijk dat kleding en uiterlijk nou eenmaal belangrijk zijn op tv. Het moest altijd perfect zijn. Perfectionistisch was ze zeker, maar ook een absolute vakvrouw.”

Gedachtegoed

“Ze werd ook wel Lachebekje genoemd”, vertelt Addy. “Zodra de camera aan ging was het magisch wat ze deed.” Hij gedenkt haar bovenal als een ‘warme vrouw en vriendin’: “En ze was een hartverwarmende presentatrice en een fantastische zangeres.”

Sandra-Reemer-Addy-van-den-Krommenacker

Resumé

Als presentatrice behaalde Sandra succes met programma’s als Showmastersde Show van de Maand en Wedden Dat? Ook deed Reemer drie keer namens Nederland mee aan het Songfestival. In 1972 behaalde ze, dan als onderdeel van het duo Sandra & Andres, de vierde plek met het nummer Als Het Om De Liefde Gaat.

 

VIDEO'S | NIEUWS | TV | BEKEND | INTERVIEW | MUZIEK | IN MEMORIAM

Foto: Addy van den Krommenacker

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer nieuws

Lees dit ook even

Please update your browser