Hoe is het nu met

Oh Sandy (en Danny en Betty): zo gaat het nu met de cast van 'Grease'

Oh Sandy (en Danny en Betty): zo gaat het nu met de cast van 'Grease'

Binnenkort is het alweer veertig jaar geleden dat de hitfilm ‘Grease’ uitkwam. Goed nieuws voor de fans: John Travolta heeft bevestigd dat hij samen met hoofdrolspeler Oliva Newton John aan een ‘reünie’ werkt .

| Boris Lemereis

Alles reden om eens uit te zoeken hoe het nu met de toenmalige cast gaat.

Lees ook
Voor de ‘Grease’-fans: Travolta en Newton-John keren terug als Sandy en Danny

Fantastisch

Maar eerst nog even over die reünie. John Travolta wil helaas nog niet veel over kwijt wat die precies inhoudt, meldt Mirror. Wel belooft hij de komende dagen meer details bekend te maken. “Jullie gaan het fantastisch vinden.” Volgens ingewijden zullen John en Olivia samen door verschillende landen reizen om het veertigjarig bestaan van de film te vieren. En uiteraard zal er bij gezongen worden.

Maar hoe gaat het nou met de hoofdrolspelers?

1. Danny (John Travolta)

Eigenlijk is John Travolta (64)  nooit uit beeld verdwenen. Na Grease bleef hij acteren en verscheen in grote films als Pulp Fiction (1994), Swordfish (2001) en Hairspray (2007). Die laatste film was zijn eerste musical sinds Grease.

John Travolta:

John Travolta

2. Sandy (Olivia Newton-John)

Het lukte Olivia Newton-John (69) na het succes van Grease niet om nog zo’n groot succes met een andere film te hebben. Wel zette ze haar muzikale carrière, die ze voor Grease had opgebouwd, voort en scoorde in Nederland nog een nummer 1-hit met Xanadu. In 1992 werd er borstkanker bij Olivia ontdekt. Ze genas, maar in 2017 kwam de ziekte terug met uitzaaiingen in haar lage rug.

Olivia Newton-John:

Olivia Newton John

3. Betty (Stockard Channing)

De bekende ‘Pink Lady’ Stockard Channing (74) koos voor een bescheiden carrière, en vervulde vooral bijrollen. Wel verwierf ze bekendheid met haar rol als Abbey Bartlet in The West Wing. Onlangs kwam ze nog in het nieuws omdat fans zich verbaasden over haar ‘onherkenbaar veranderde’ uiterlijk.

Stockard Channing:

Stockard Channing

Lees ook
Deze Grease-actrice verbaast fans met haar ‘onherkenbare nieuwe uiterlijk’

4. Kenickie (Jeff Conaway)

Jeff Conaway overleed helaas in 2011 op zestigjarige leeftijd aan longontsteking met ernstige inwendige ontstekingen. Na zijn rol in Grease speelde hij enkele bijrollen in films, en ging verder als frontman van de band 3 1/2. De laatste jaren van zijn leven worstelde Jeff met een drugs- en alcoholverslaving. Hij nam onder meer deel aan het programma Celebrity Rehab with Dr. Drew.

Jeff Conaway in 2009:

Jeff Conaway

5. Frenchy (Didi Conn)

Na haar rol in Grease was Didi Conn (66) vooral in een aantal Amerikaanse televisieshows te zien. Ook maakte ze haar opwachting in het – minder succesvolle – tweede deel van Grease, dat de weinig verrassende naam Grease 2 droeg. In 1984 trouwde Didi met David Shire, met wie ze een zoon met autisme kreeg. Sindsdien is Didi actief in verschillende stichtingen die met autisme te maken hebben.

Didi Conn:

Didi Conn

Met name in de jaren 80 en 90 was Michael Tucci (71) nog veelvuldig op televisie te zien. Onder zijn bekendste series horen de Amerikaanse misdaadserie Diagnosis Murder en de sitcom Flying Blind.

Micheal Tucci:

Michael Tucci

7. Marty (Dinah Manoff)

Dinah Manoff (60) kende na Grease nog een lange carrière, die vooral in Amerika plaatsvond. Ze had rollen in Soap, Emtpy Nest en State of Grace. Voor haar rol in I Ought to Be in Pictures won ze zelfs een Tony Award.

Dinah Manoff:

8. Doody (Barry Pearl)

Barry Pearl (67) heeft na Grease vooral als gastacteur in televisieshows gespeeld. Bijvoorbeeld in Eight is Enough, Murder, Beverely Hills en 90210.

9. Jan (Jamie Donnelly)

Meteen na Grease stopte Jamie Donnelly (70) met acteren. Tenminste, voor twintig jaar. In 1998 maakte ze haar comeback in Cyrus, de tv-serie Monk en in de film Black Mass met Johnny Depp. Daarnaast werkte ze lang als acteercoach.

Jamie Donnelly:

Jamie Donnelly

NIEUWS | BEKEND | BUITENLAND | HOE IS HET NU MET

Bron: LINDAnieuws | Foto: Getty Images

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

alle afleveringen

Meest gelezen

Please update your browser