Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

LINDA. 15 jaar

15 x toen deze bekende vrouwen nog als 'meisjes' in LINDA. stonden

15 x toen deze bekende vrouwen nog als 'meisjes' in LINDA. stonden

Het kan je haast niet zijn ontgaan, maar mocht dat wel het geval zijn: LINDA. bestaat vijftien jaar. In die jaren hebben talloze BN’ers geschitterd in het magazine, zoals deze vijftien bekende vrouwen.

| Maaike van de Graaf

We nemen een duik in de tijd en bladeren van LINDA.171 ‘FEESTJE’ naar heel wat edities daarvoor.

1. Wende Snijders

In 2008 stond zangeres Wende Snijders in de 49e editie van LINDA. Als dertigjarige vrouw zei ze destijds dat ze “droomde van grote borsten”.

Fotograaf: Victor Bergen Henegouwen 

2. Sophie Hilbrand

In hetzelfde jaar als Wende was ook Sophie Hilbrand te zien in het magazine. In april 2008 stond ze samen met partner Waldemar Torenstra in het blad. Dat was zeker niet de enige keer dat Hilbrand in het blad zou verschijnen.

Fotograaf: Dirk Kikstra

3. Leontine Borsato

Voor de twaalfde LINDA. sprak Leontine Borsato met Henk Schiffmacher. Dat was in 2005 en da’s dus alweer dertien jaar geleden. Op onderstaande foto was de vrouw van Marco Borsato 38 jaar.

Fotograaf: José van Riele

4. Daphne Deckers

In het voorjaar van 2006 stond Daphne Deckers op 37-jarige leeftijd met onder anderen Patty Brard, Irene van de Laar en Victoria Koblenko in LINDA.21. Alle dames poseerden daar zónder make-up.

Fotograaf: Jo van den Assem 

5. Katja Schuurman

In september 2004 interviewde Theo van Gogh Katja Schuurman. Dat vond zij prima op één voorwaarde: dat ze hem ook wat vragen mocht stellen. Een bijzonder interview, want nog geen twee maanden later werd Van Gogh doodgeschoten.

Fotograaf: Dave Gray

6. Bridget Maasland

In mei 2007 vroeg Bridget Maasland zanger Jan Smit het hemd van het lijf. Gekleed in een zusterpakje stond ze samen met hem in LINDA.33.

Fotograaf: José van Riele

7. Georgina Verbaan

In oktober 2005 stond Georgina Verbaan in LINDA.16 ‘MAN ZOEKT VROUW’. In het grote interview zei ze: “Ik ben een beetje dwangmatig van nature, maar dat zijn van die dingen die wegebben als je ouder wordt.”

Fotograaf: José van Riele

8. Daphne Bunskoek

In 2006 spraken Daphne Bunskoek en Dinand Woesthoff elkaar voor LINDA.25. Daphne vroeg Dinand destijds onder andere over het verlies van zijn vrouw Guusje Nederhorst, die in 2004 overleed.

Fotograaf: Carli Hermès

9. Saskia Noort

LINDA.-columnist Saskia Noort was in juni 2006 te zien in LINDA.23 ‘ZOET EN ZONDIG’. In een gesprek met schrijver Kluun vertelde ze: “Een man moet mij echt willen. Ik wil de koningin van de avond zijn.”

Fotograaf: Hans van Brakel 

10. Nicolette van Dam

In 2009 was Nicolette van Dam 25 jaar oud en stond ze in LINDA.65 met een uitgebreide fotoshoot. “Thuis draag ik mijn bril, heerlijk in de relaxt, in joggingpak op de bank, knotje in mijn haar. Maar zo ga ik niet de deur uit. Oma zegt: “Je weet nooit wie je tegenkomt.””

Fotograaf: Hans van Brakel

11. Carice van Houten

In hetzelfde jaar als Nicolette van Dam stond ook Carice van Houten in een LINDA. Op onderstaande foto was de actrice 33 jaar. Inmiddels is ze 42 en moeder van zoontje Monte.

Fotograaf: Marc de Groot

12. Patty Brard

Patty was er ook vroeg bij als het gaat om een fotoshoot in LINDA. In het elfde nummer sprak zij openhartig over ouder worden: “Ik wil niet lelijk oud worden, maar ik kan nog zo hard voor mezelf zijn. Het is een verloren race.”

Fotograaf: Ray Christian 

13. Nicolette Kluijver

In LINDA.63 ‘HÈ, GEZELLIG’ was Nicolette Kluijver met maar liefst negen foto’s te zien.

Nicolette Kluijver LIN63 VICTOR BERGEN

Fotograaf: Victor Bergen Henegouwen 

14. Sanne Vogel

In de tweede editie van LINDA.mode stond actrice Sanne Vogel. In het voorjaar van 2010 sprong ze in de rol van gulzige minnares en liet ze talloze foto’s van zichzelf schieten.

Fotograaf: Cornelie Tollens

15. En natuurlijk: Linda de Mol

Uiteraard schitterde Linda de Mol in elk nummer van LINDA. Vijftien jaar geleden stond ze voor het eerst op de cover en vertelde ze in haar editorial het een “belachelijk idee” te vinden om een eigen blad te hebben. Inmiddels weet ze niet beter.

15 jaar LINDA

Fotograaf: Carmen Kemmink / Pim Thomassen

Lees ook
Linda de Mol over 15 jaar taboes én humor: ‘Wij blijven op een brutale manier naar dingen kijken’

NIEUWS | BEKEND | LIJSTJE VAN DE DAG | LINDA. 15 JAAR

Bron: LINDAnieuws | Foto: Carmen Kemmink / Pim Thomassen

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer LINDA. 15 jaar

Lees dit ook even

Please update your browser