Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

LINDA. 15 jaar

15 x toen deze bekende mannen nog als 'jongens' in LINDA. stonden

15 x toen deze bekende mannen nog als 'jongens' in LINDA. stonden

Het kan je haast niet zijn ontgaan, maar mocht dat wel het geval zijn: LINDA. bestaat vijftien jaar. In die jaren hebben talloze BN’ers geschitterd in het magazine.

| Savannah Borst

Onder meer deze bekende mannen, die nog als ‘jongens’ of als jonge mannen in LINDA. stonden. Wij nemen je mee terug in de tijd.

1. Tim Hofman

In de 100e editie van LINDA. (2012) was het al duidelijk dat Tim Hofman het ging maken als presentator. Over zichzelf zegt de 24-jarige Tim: “Zie me maar als een aardige sukkel die af en toe wil provoceren.”

Tim Hofman

Fotograaf: Carmen Kemmink 

2. Johnny de Mol

In LINDA.27 praat Arie Boomsma met Johnny de Mol over humor en meisjes, vrienden en familie, bellen en niet bellen, dromen en talen, ambities en winnen. En zo zag ‘onze’ Johnny er uit zo’n twaalf jaar geleden.

Johnny de Mol

Fotograaf:  Jo van den Assem

3. Waldemar Torenstra

Acteur Waldemar Torenstra (toen 31 jaar) laat in LINDA.19 weten dat wij vrouwen wat vaker met vrienden en pizza op de bank moeten hangen. “Achter het vertellen van platte grappen gaat vaak ware vriendschap schuil. Daar heb je geen diepe gesprekken voor nodig.”

waldemar

Fotograaf: Jo van den Assem

4. Beau van Erven Dorens

In LINDA.78 zoeken tegenpolen Beau van Ervan Dorens en Franca Treur naar een gemene deler. Beau laat weten dat hij het goed vindt om zijn visie te geven, ook al is het ironie: “Ik zit rechtschapen in elkaar. Een man op zoek naar de gore waarheid.”

Beau van Erven Dorens

Fotograaf: Lies Musch 

5. Yannick van de Velde

Ze hebben hetzelfde vak als hun vader en alles wijst er op dat zij het ook gaan maken binnen nu en tien jaar. In LINDA.51 stonden zonen die in hun vaders voetsporen treden, waaronder de toen 19-jarige Yannick van de Velde. Hij heeft op jonge leeftijd onder meer al in All Stars, Lek en Floris gespeeld.

Yannick van de Velden

Fotograaf: Dirk Kikstra

6. Klaas Jan Huntelaar

In 2012 werd de special MATTHIJS. uitgebracht en Klaas Jan Huntelaar stond met zijn 23 jaar in het magazine en vertelt, uiteraard, over voetbal: “Als een bal niet lekker aanvoelt, schiet ik hem een eind weg. Dan weet ik: daar ligt die rotbal, niet meer aankomen.”

Klaas-jan Huntelaar

Fotograaf: Hollandse Hoogte

7. Marc-Marie Huijbregts

Marc-Marie spreekt in LINDA.18 met majoor Bosshardt. Zij ontroerde hem met haar openheid.

Marc Marie

Fotograaf: Jo van den Assem

8. Sven Kramer

In LINDA.48 schitterde de piepjonge Sven Kramer (22) als ‘leuke man’. Hij leeft voor het schaatsen, en dat vindt hij heel gewoon: “Mijn vader zat ook altijd op trainingskamp.” Zijn ambitie? “Olympisch goud in Vancouver in 2010.”

Sven Kramer

Fotograaf: Dirk Kikstra 

9. Barry Atsma

Barry Atsma (33) vertelde in LINDA.23 als ‘leuke man’ over de eerste keer dat hij de vrouw van zijn dromen kuste. “Dat viel hartstikke tegen. De week erna hebben we een week samen in bed doorgebracht.”

Barry Atsma

Fotograaf: Jo van den Assem 

10. Paul de Leeuw

In L’HOMO.2 (2010) werden Paul de Leeuw en André van Duin als komisch duo neergezet. Twee Rotterdammers, mannen van het volk die praten over onenightstands en zaken doen. Paul: “Het grootste wat wij gemeen hebben is – het klinkt een beetje dommig, maar ik zeg het toch – dat wij allebei heel gewoon zijn. Boerenkool met worst. Potje bingo spelen. Dat idee.”

Paul de Leeuw

Fotograaf: Dirk Kikstra

11. Don Diablo

In 2008 vertelde de 28-jarige Don Diablo over hoe hij dertig kilo afviel. In LINDA.68 zei hij: “Ik had er zo’n hekel aan om in de spiegel te kijken dat ik zes jaar niet naar de kapper ging. Mijn haar hing op mijn kont en ik woog 108 kilo.”

Don Diablo

Fotograaf : Hans van Brakel 

12. Rafael van der Vaart

In de vijfde editie van LINDA. stond de 21-jarige voetballer Rafael van der Vaart. Hij had toen een jaar een relatie met Sylvie. Wat hij bewondert in een vrouw? “Dat ze pit heeft, haar eigen ding doet, lief is en goed voor mij zorgt.”

van der vaart

Fotograaf: Marc de Groot 

13. Michiel Huisman

In LINDA.071 stal Michiel Huisman, pas 21 jaar oud, onze harten al met zijn knappe koppie. Over zijn werk zei hij: “Je kunt geen rol spelen zonder te analyseren wat je doet. Daarom ben ik altijd op zoek naar de emotie achter de woorden.”

Michiel Huisman

Fotograaf: Marc de Groot

14. Rik van de Westelaken

In 2009 gaf Hans Kesting zich bloot en presentator Rik van de Westelaken stelde vragen in L’HOMO.

Rik vd Westelaken

Fotograaf: Alek

15. Xander de Buisonjé

En we sluiten dit fijne lijstje af met muziek. In LINDA.17 stond Xander de Buisonjé in het magazine en ontmoet hij Sonja Barend. Hij denkt soms dat zijn opa (die concertpianist was) hem helpt met het schrijven: “Als het echt, echt goed is wat ik schrijf, dan kan ik er zelf tranen van in mijn ogen krijgen. Soms vind ik het zo mooi dat ik het raar vind dat ik het zelf heb gemaakt.”

xander de buisonje

Fotograaf: José van Riele

Lees ook
15 x toen deze bekende vrouwen nog als ‘meisjes’ in LINDA. stonden

SNACKS | BEKEND | LIJSTJE VAN DE DAG | LINDA. 15 JAAR

Bron: LINDA. | Foto: LINDA.17 / José van Riele

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer LINDA. 15 jaar

Lees dit ook even

Please update your browser