Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

wonen

IKEA doet proef met verhuren van meubels aan jongeren

IKEA doet proef met verhuren van meubels aan jongeren

Vrijdag opent Stek Oost in Amsterdam, een complex van 250 woonunits voor jongeren. Leuk, maar de woningen zijn nog wel leeg, en dus moeten er meubels in komen.

| Yara Mureau

Stek Oost en IKEA slaan hiervoor de handen inéén.

IKEA gaat meubels verhuren

Vanaf vrijdag kunnen de bewoners van deze 250 units een meubelpakket voor minimaal twee jaar huren bij IKEA. Na deze periode geeft IKEA de meubels een tweede leven of neemt de huurder ze over. “Jongeren hechten steeds minder aan het bezitten van spullen, zij vinden het belangrijk om hun ecologische voetafdruk te verkleinen”, aldus de woordvoerder van IKEA Nederland.

Lees ook
Met deze Designdroom-tips van IKEA geef je je woonkamer nét dat beetje extrå

Duurzaamheid

IKEA helpt niet alleen de jongeren, maar ook Stek Oost zelf. De woonwinkel heeft de gemeenschappelijke ruimtes van Stek Oost ingericht. “Stek Oost is voor ons een logisch startpunt om hergebruik van meubels door verhuur aan jongeren als duurzaam businessmodel te testen”, zegt de IKEA-woordvoerder. “We zijn er trots op dat Nederland een proeftuin is voor de duurzaamheidsambities die wij als organisatie wereldwijd hebben.”

NIEUWS | WONEN | LIFESTYLE

Bron: IKEA Nederland | Foto: ANP

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer wonen

Lees dit ook even

Please update your browser