Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

lifestyle

Naar links of naar rechts swipen? Keuzestress ten top door drukte in online datingwereld

Naar links of naar rechts swipen? Keuzestress ten top door drukte in online datingwereld

De feestdagen zijn weer voorbij en singles voelden zich blijkbaar toch wat eenzaam. Het is namelijk een drukte van jewelste in de online datingwereld, zo blijkt uit onderzoek van meerdere dateplatforms.

| Maaike van de Graaf

En dat gaat gepaard met een hoop keuzestress, meldt de NOS

Lees ook
Vrijgezellen opgelet: ‘Vandaag is een topdag voor online daten’

Drukke boel
Niet alleen de eenzaamheid tijdens de feestdagen is een reden om aan het online daten te slaan, ook een frisse start van het nieuwe jaar is volgens datingapp Happn reden voor de drukke periode. Op 27 december begint de bedrijvigheid bij de datingplatforms, en die houdt ongeveer aan tot midden februari. Maar liefst één op de drie vrijgezellen doet aan online dating, blijkt uit cijfers van CBS.

Swipen maar
Door de drukte zijn er een hoop date-opties aanwezig en dat leidt tot keuzestress. Volgens psycholoog Marcelino Lopez heeft dat te maken met ons brein. “Het kan de gevolgen van alle keuzes niet overzien en vindt daardoor geen van de keuzes bevredigend”, vertelt hij aan de NOS. Daardoor blijven we dus maar swipen, in de hoop een nóg betere match te vinden.

Linda vertelt over wat zij van Tinder vindt: “Ik zou ze weleens advies willen geven over hun foto’s.” Meer video’s zien? Meld je aan bij LINDA.tv voor nog meer video’s en originele LINDA.tv-programma’s.

 

NIEUWS | LIFESTYLE

Bron: NOS | Foto: ANP

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer lifestyle

Lees dit ook even

Please update your browser