Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

lifestyle

Tot over je oren verliefd? Pas maar op, want in de lente stranden de meeste relaties

Tot over je oren verliefd? Pas maar op, want in de lente stranden de meeste relaties

Met de lente om de hoek zie je jezelf waarschijnlijk al helemaal met je geliefde op het terras zitten. Of op ’t strand. Of waar dan ook.

| Merel Boudrie

Maar verheug je er maar niet te veel op, want dikke kans dat je relatie strandt. Althans, als we deze psycholoog mogen geloven.

Lees ook
Kim (23) werd verliefd en emigreerde voor haar vakantieliefde naar Denemarken

Gaan en staan waar je wil

De lente zou namelijk precíes het moment zijn waarop relaties eindigen. Want daar waar je in de koude wintermaanden juist behoefte hebt aan iemand naast je op de bank, willen mensen in de zomer vrij zijn om te gaan en staan waar ze willen.

Zonlicht

Waar dat door komt? Volgens psycholoog Dr. Danielle Forshee door het aan het gebrek aan zonlicht in de winter en de toename van zonlicht in de zomermaanden. “Zodra er minder zonlicht is produceert je lichaam meer melatonine – een hormoon dat reageert op duisternis en je moe maakt – en minder serotonine, waardoor je je juist gelukkiger voelt”, legt ze uit.

Break-up

Maar zodra de zon dus weer tevoorschijn komt voel je je stukken vrolijker en gelukkiger, ontmoet je sneller nieuwe mensen én heb je niet per se de behoefte om met iemand anders te zijn. Dat er daardoor meer mensen een punt zetten achter hun relatie is trouwens niet gewoon stom toeval: ook Facebook data uit 2010 laten zien dat statussen rond de lente massaal veranderen naar ‘vrijgezel’. Hou je (nog niet gebroken) hart dus maar vast…

NIEUWS | LIFESTYLE

Bron: The Independent | Foto: Pexels

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer lifestyle

Lees dit ook even

Please update your browser