Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

funfacts

Zó ziet de 'meest gemiddelde Nederlander' er volgens wetenschappers uit

Zó ziet de 'meest gemiddelde Nederlander' er volgens wetenschappers uit

Hoe ziet de gemiddelde Nederlander eruit? Wetenschappers achter het tijdschrift Quest hebben onderzoek gedaan naar de uiterlijke kenmerken die het meest voorkomen onder Nederlanders.

| Anneloes Schohaus

En nu zijn ze op zoek naar iemand die daar het meest op lijkt.

Onderzoek

Onderstaande profielen zijn gebaseerd op verschillende onderzoeken die de Quest heeft gecombineerd. Zo onderzocht Technische Universiteit Delft de gemiddelde lichamelijke kenmerken en kwam het Centraal Bureau voor de Statistiek met statistieken. Verder zijn de antwoorden op de vraag ‘Hoe ziet de gemiddelde Nederlander eruit?’ toegepast en tádá.

En zó zien wij eruit

Hoe zien wij Nederlanders er dan gemiddeld uit? Volgens de resultaten blijkt dat de gemiddelde Nederlandse man rond de 41 jaar oud en drie kilo te zwaar is. De leeftijd van de gemiddelde Nederlandse vrouw ligt rond de 42,5 jaar oud en zij is anderhalf kilo te zwaar. Volgens Quest heeft de gemiddelde Nederlander een licht getinte huid. Dit komt volgens de wetenschappers door de roots die een miljoen Nederlanders hebben in Marokko, Turkije, Suriname en de Nederlandse Antillen.

Voor als jij je aangesproken voelt

En als je iemand kent die misschien wel héél erg lijkt op onderstaande foto’s: Quest is op zoek naar ‘de gemiddelde Nederlander’. Tot 30 november kan jij, of een look-a-like die je kent, een foto uploaden bij Quest. Je kan een jaar lang gratis Quest winnen en krijgt de titel ‘meest gemiddelde Nederlander’. Wie wil dat nou niet zijn?

Lees ook
Nederlanders vooral energiebewust bezig om financiële redenen

NIEUWS | FUNFACTS

Bron: Quest | Foto: Quest

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer funfacts

Lees dit ook even

Please update your browser