Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

eten & drinken

Vorige week naast die gratis tomaten gegrepen? Dit weekend heb je weer een kans

Vorige week naast die gratis tomaten gegrepen? Dit weekend heb je weer een kans

Afgelopen weekend waren er door heel Nederland zes miljoen gratis tomaten af te halen. Heb je die lading gemist? Niet getreurd. Meer tomaten zijn in aantocht. En wel bij de PLUS.

| Tim van Rodijnen

Dus is je ingevroren tomatensaus op, dan weet je waar je naartoe moet.

Meer aanbod dan vraag

PLUS supermarkten bieden vanaf vrijdag 60.000 kilo tomaten tegen een relatief goedkoop prijsje aan. Anders zouden de tomaten vernietigd worden; door de warmte zijn er zo veel tomaten dit jaar. De winkelketen heeft de tomaten ingekocht om voedselverspilling tegen te gaan en de boeren en telers te helpen, laat een woordvoerder weten.

Vaste aantallen

Normaal gesproken krijgt PLUS vaste aantallen groente en fruit geleverd. Deze zomer is dat anders. Door de hitte zijn er minder appels en peren om met elkaar te vergelijken, liggen de kroppen sla wat minder opgekropt en is er minder broccoli. Maar er is dus wél een overschot aan tomaten, en daar kan jij van profiteren.

Lees ook
Nooit te veel pastasaus: Dit weekend miljoenen gratis tomaten af te halen

Start je dag met een verse dosis nieuws in je mailbox – geselecteerd door de redactie van LINDAnieuws. Schrijf je hier in voor onze ochtendnieuwsbrief en begin je dag goed geïnformeerd.

NIEUWS | ETEN & DRINKEN

Bron: ANP | Foto: Getty Images

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer eten & drinken

Lees dit ook even

Please update your browser