Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

eten & drinken

5 x tips: zo haal jij het beste uit je (wellicht allereerste) vegan kerstdiner

5 x tips: zo haal jij het beste uit je (wellicht allereerste) vegan kerstdiner

Vier jij dit jaar (jouw eerste) vegan Kerstmis? Met deze vijf tips geven wij jou wat extra inspiratie om de feestdagen goed door te komen. Want veganistisch kan kerst zeker net zo leuk en lekker zijn.

| Anna Botic

Wij hebben speciaal voor jou vijf tips van Women’s Health om deze kerst optimaal te beleven.

Plannen

Een goed begin is het halve werk. Begin daarom op tijd met het maken van een planning. Koop bijvoorbeeld een mooi kookboek en blader dat eens door. Waarschijnlijk zul je daar genoeg inspiratie uit halen voor een heerlijke feestmaaltijd. En probeer deze gerechten vooral uit. Want wanneer je op dag zelf begint, kan dit een hoop stress opleveren.

Lees ook
Milouska (44) is veganist, haar man niet: zo doen ze dat met de kinderen

Leg het uit

Sommige mensen zullen misschien niet helemaal begrijpen waarom jij de keuze hebt gemaakt om voortaan veganistisch door het leven te gaan. Leg het ze daarom uit. Op die manier is het voor hen wat duidelijker. Je kunt bijvoorbeeld vertellen wat deze lifestyle voor jou betekent. En ja, je zult zonder twijfel ook grappige opmerkingen voorbij horen komen. Wat helpt: van te voren bedenken hoe jij hierop gaat antwoorden.

Rekening houden

Vraag je vrienden en familie vooral om rekening te houden met jouw eetwensen. Als dit er door omstandigheden niet van komt, kun je er altijd nog over nadenken om je eigen gerechten te maken en mee te brengen. Inspiratie nodig? Bloggers Lisa goes vegan en Wat eet je dan wel hebben verschillende kerstgerechten online staan. Want een gezellig diner overslaan omdat de gerechten niet vegan zijn, is ook zonde.

Organiseer zelf een vegan etentje

Als je anderen niet wil opzadelen met jouw veganistische lifestyle, kun je ook zelf een diner organiseren. Dan weet je zeker dat het vegan is en je kunt zelf bedenken wat je op tafel zet. Daarnaast is het natuurlijk de ideale manier om anderen ervan te overtuigen dat vegan eten ook heel lekker kan zijn.

Gezelligheid

Kerst gaat natuurlijk om veel meer dan het genieten van heerlijke gerechten. Juist het samenzijn met familie en vrienden is net zo belangrijk, of zelfs misschien nog wel belangrijker. Houd dat vooral in je achterhoofd. Uiteindelijk zul je terugkijken op de fijne tijd die jullie samen hebben gehad.

SNACKS | DOSSIERS | GEZOND | ETEN & DRINKEN | LIFESTYLE | KERSTMIS | #HOUVOL | GEZOND & GEZELLIG

Bron: Women's Health | Foto: Getty Images

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer eten & drinken

Lees dit ook even

Please update your browser