Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

eten & drinken

Albert Heijn verandert supermarkten in 'eetcentrum' met keukens en maaltijdbezorging

Albert Heijn verandert supermarkten in 'eetcentrum' met keukens en maaltijdbezorging

De Albert Heijn neemt zijn winkels op de schop. De supermarkt maakt namelijk plaats voor speciale eethoeken en denkt na over thuisbezorging.

| Amber Engelbracht

Het traditionele winkelbezoek krijgt daarmee een andere wending.

Nieuwe functie

In vergelijking met voorgaande jaren kreeg de supermarkt afgelopen jaar veel minder klanten over de vloer. Dit vertelt Wouter Kolk, de baas van Ahold Delhaize Europa en Indonesië, in Het Financieel Dagblad. Uit de vergelijking maakt hij op dat de supermarkten ‘een andere functie’ nodig hebben. Deze functie uit zich een ‘eetcentrum’, die de plaats van producten als schoonmaakmiddelen en dierenvoeding zal innemen. Daarnaast zal er ook meer ruimte komen voor groente, fruit en kant-en-klaar-maaltijden. Volgend jaar worden de schappen al in zo’n 150 winkels omgegooid (nee, niet letterlijk).

Lees ook
Rel om ‘te vegetarische Allerhande’ is trekking op Twitter, Albert Heijn reageert

Toekomst van Albert Heijn

De onderneming is druk bezig met de toekomst en sluit mogelijk ook winkels. Kolk denkt niet dat er in de toekomst nog duizend winkels in Nederland zullen zijn, maar dat hoeft volgens hem ook niet. ‘Ik denk ook niet dat het aantal winkels sterk zal afnemen, omdat ze ook voor directe consumptie en voor een snelle bezorgingsservice gebruikt worden.’ stelt hij. Ook gaat de supermarkt eigen keukens introduceren voor de bereiding van warme maaltijden en is de supermarktketen druk in gesprek met partijen voor thuisbezorging.

NIEUWS | ETEN & DRINKEN | LIFESTYLE

Bron: ANP | Foto: ANP

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer eten & drinken

Lees dit ook even

Please update your browser