Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

cultuur

Een streek van Banksy: kunstwerk verwoest zichzelf na bod van ruim miljoen euro

De anonieme straatkunstenaar Banksy heeft voor veel ophef gezorgd. Zijn bekende schilderij ‘Meisje met ballon’ heeft zichzelf vernietigd tijdens een veiling van het werk bij Sotheby’s in Londen. 

| Maaike van de Graaf

Het is duidelijk dat het gaat om een streek van de anonieme kunstenaar.

Kunstwerk Banksy

Kort nadat het kunstwerk telefonisch was verkocht aan de hoogste bieder voor 1,04 miljoen pond (ruim 1,18 miljoen euro) versnipperde een deel van het schilderij, aldus internationale veilinghuis Sotheby’s.”Wij zijn net geBanksyd”, zei Alex Branczik, de Europese directeur van Sotheby’s hedendaagse kunst op een persconferentie na de veiling.

Versnipperd

“Dit hebben we nog nooit eerder meegemaakt. We zijn aan het uitzoeken wat dit voor de veiling betekent”, laat Branczik weten. De Financial Times meldde dat het schilderij versnipperde door middel van een apparaatje dat in de lijst verborgen leek te zijn.

Anonieme kunstenaar

Banksy, van wie niet precies bekend is wie hij is, is als straatkunstenaar beroemd geworden door zijn humoristische, politiek getinte en enigszins provocerende werken. Zijn kunst verschijnt onaangekondigd op stadsmuren over de hele wereld. Zo liet de kunstenaar in juni van dit jaar een kunstwerk achter op de muren van concertzaal Bataclan, waar in 2015 negentig mensen om het leven kwamen bij een aanslag tijdens een optreden.

Het vernietigde kunstwerk: 

Lees ook
‘Banksy laat kunstwerk achter op nooduitgang concertzaal Bataclan’

VIDEO'S | NIEUWS | CULTUUR

Bron: ANP | Foto: ANP foto

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer cultuur

Lees dit ook even

Please update your browser