L'HOMO.

Deze BN'ers kwamen uit de kast in L'HOMO. (en goed voorbeeld doet goed volgen...)

Deze BN'ers kwamen uit de kast in L'HOMO. (en goed voorbeeld doet goed volgen...)

Een behoorlijk aantal bekende Nederlanders heeft in tien jaar L’HOMO. verteld over hun coming-out. Sterker nog: twee van hen kwamen zelfs in het blad uit de kast. En dát gaat deze editie weer gebeuren.

| Pim Prins

Dit keer vertelt een bekende YouTuber dat hij homo is.

Lees ook
L’HOMO. vanaf nu ook op Instagram (en daar zie jij als eerste de cover)

‘Ik wilde gewoon op meisjes vallen’

In L’HOMO. van 2014 komt GTST-ster Everon Jackson Hooi (35) – na jarenlange geruchten – uit de kast. “Ik ontwikkelde gevoelens voor jongens, terwijl ik echt graag net zoals mijn vrienden wilde zijn: een jongen die gewoon op meisjes valt”, zei hij toen openhartig over zijn zoektocht naar wie hij daadwerkelijk was.

Last van zijn schouders

Die periode kende hij veel depressies en voelde een toenemende druk – vanuit onder meer de media – om uit de kast te komen. Dat terwijl Everon er voor zijn gevoel nog niet klaar voor was. Door het wereldkundig te maken in L’HOMO. viel er voor Everon een last van zijn schouders. “Iedereen is er oké mee. Toch werk ik er nog iedere dag aan om te beseffen dat ik écht vind dat ik er mag zijn”, vertelde hij toen.

Lees ook
Het huis van L’HOMO-baas Iebele (en zijn twee mannen) staat in de nieuwe ‘Vogue Living’

‘Wat moet ik hiermee?’

Het verhaal van Everon staat niet op zichzelf. Meerdere bekende Nederlanders vertelden in L’HOMO. over hun coming-out. Televisieproducent en presentator Ewout Genemans (33) vertelt ons in 2013 dat hij absoluut niet gay wilde zijn. “Ik dacht: wat moet ik hiermee? Ik was al anders, omdat ik acteur ben. Na een proces van jaren kwam ik uit de kast en deed uiteindelijk niemand moeilijk.”

‘Het is een aandoening’

Ook schrijver Raoul de Jong (34) onderstreept in L’HOMO. 2016 het gevoel van anders zijn: “De worsteling zat hem vooral in de vraag: ben ik als homo nu ineens een ander persoon?” Een gevoel die acteur en theatermaker Majd Mardo (L’HOMO. 2017) van zijn moeder bevestigd kreeg bij zijn coming-out: “Mijn moeder zei namelijk alles waar ik vooraf bang voor was: het is een fase en een psychische aandoening die door bidden kan worden verholpen. Allemaal gedachtes die ik zelf inmiddels had overwonnen.”

Lees ook
Gijs over homo zijn in Nederland: ‘Je moet het vooral niet te veel laten zien’

‘Iedereen accepteert het’

Is het dan voor iedere homo zo’n grote struggle om tot zelfacceptatie te komen? Gelukkig niet. Turner Jeffrey Wammes (30) die in L’HOMO. 2011 – rond de thema’s homoseksualiteit en sport – uit de kast kwam voor het grote publiek, had weinig moeite met zijn seksualiteit. “Iedereen accepteert het. Mijn seksualiteit is voor mijzelf even verwarrend geweest, maar besloot al snel om er geen issue van te maken. Dat is gewoon tijdverspilling.”

‘Had ik maar…’

Patrick Martens (40) – acteur en presentator – zag dat ook in na zijn coming-out. “Achteraf denk ik: had ik maar iemand in vertrouwen genomen. Dan had ik niet door zo’n hel gegaan, waarbij op het diepste punt de gedachte om er een eind te maken ook voorbij kwam,” vertelde hij ons in L’HOMO. van 2014.

Ook dit jaar

Of die rollercoaster van emoties ook geldt voor de YouTube-ster die in onze aankomende editie uit de kast komt, zal blijken. Zijn verhaal lees je in L’HOMO. 10, die vanaf aanstaande donderdag 26 april in de winkels ligt.

Meer L’HOMO.-nieuws direct op je scherm? Volg de L’HOMO.instagram en krijg het laatste gaynieuws én mooie mannen van ons voorgeschoteld. 

NIEUWS | L'HOMO. | TV | BEKEND | DE TIEN VAN L'HOMO.

Bron: L'HOMO. | Foto: L'homo 5 - fotograaf: Marco van Rijt

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer L'HOMO.

Sinterklaasje kom maar binnen: zo heb je je surprise eindelijk een keer wél op tijd af
Advertorial

Sinterklaasje kom maar binnen: zo heb je je surprise eindelijk een keer wél op tijd af

Betekent Sinterklaasavond voor jou kilo's aan pepernoten en vrolijkheid, maar ook stress omdat je ieder jaar weer een originele surprise wilt maken? En dat toch altijd weer meer tijd kost dan gedacht. 

Lees dit ook even

Please update your browser