Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

L'HOMO.

Honderden Amsterdamse horecagelegenheden in actie voor LGBTQ'ers

Honderden Amsterdamse horecagelegenheden in actie voor LGBTQ'ers

De mishandeling van een Amsterdamse dragqueen zo’n twee weken geleden was de druppel: het moet klaar zijn met het homogeweld. 

| Justine Wouterson

Honderden horecagelegenheden in de stad komen daarom gezamenlijk in actie.

Lees ook
Weer homogeweld in Amsterdam: dragqueen mishandeld

#WeStandTogether

Ruim driehonderd clubs en café’s maken samen een statement door zaterdag de regenboogvlag te hijsen en op social media gebruik te maken van de hashtag #WeStandTogether. De organisatoren, waaronder Paradiso, Melkweg en de A’DAM Toren, hopen door het statement vanuit de reguliere horeca meer bewustzijn van het probleem te creëren onder de bevolking.

Kneuzingen en blauwe plekken

In de nacht van zaterdag 23 juni stond dragqueen Monique de la Fressange op een taxi te wachten toen ze door drie mannen werd aangevallen. Ze liep daarbij een gekneusde neus en tig blauwe plekken op. Het was de zoveelste keer dat er geweld gebruikt werd tegen een LGBTQ’er (Lesbian, Gay, Bisexual, Transgender, Queer).

Wereldprimeur

Nadat de bekende dragqueen Diva Mayday de Amsterdamse gemeenteraad afgelopen jaar al eens duidelijk maakte dat er iets groots moest gebeuren tegen het toenemende homogeweld in de hoofdstad, gaat het komend weekend dan eindelijk gebeuren. Naast haar inzet heeft ook Donnie Bergsma, eigenaar van Disco Dolly, zich ingezet. Met de actie heeft Amsterdam een wereldprimeur te pakken: het is voor het eerst dat zoveel horecagelegenheden samen een vuist maken tegen het aanhoudende probleem.

NIEUWS | L'HOMO.

Bron: AT5 | Foto: Unsplash

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer L'HOMO.

Lees dit ook even

Please update your browser