Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

Lekker kijken

Arnold en Marieke goudeerlijk over problemen van samengesteld gezin in 'Liefde is'

Arnold en Marieke goudeerlijk over problemen van samengesteld gezin in 'Liefde is'

Liefde kent vele verschijningsvormingen. Vaak is het hard werken om de warmte in een relatie te houden, zo vertelde dit koppel gisteren bij ‘Liefde is…’ (BNNVARA).

| Belinda Janssen

Marieke en Arnold hebben een samengesteld gezin. Dat levert de nodige spanningen op.

Samengesteld gezin is schipperen

Steeds meer kinderen groeien op in een samengesteld gezin. Dat kan heel gezellig zijn, maar ook voor de nodige uitdagingen zorgen. Marieke en Arnold hebben zo’n gezin, met voor allebei bonuskinderen. Met het kroost uit zijn twee eerdere relaties, de kinderen uit haar eerdere huwelijk én een kind van hen samen, moet iedereen behoorlijk rekening met elkaar houden. Dat betekent schipperen, compromissen sluiten en af en toe diep ademhalen.

Liefde is: ‘Altijd in een spagaat’

Dat valt het stel soms behoorlijk zwaar. Ze vertellen Sophie Hilbrand dat het gecombineerde ouderschap een flinke wissel trekt op hun relatie. Zo wil Arnold, die zelf een moeilijke jeugd doormaakte, dat zijn gezin een baken van rust is. “Bij mij was het onveilig thuis, ik wil het gezellig maken.” Maar ruzies over de opvoeding maken dat het vaak juist onrustig is in huis, waarop Marieke geregeld op het punt staat haar koffers te pakken. “Ik heb constant het gevoel dat ik in een spagaat sta.” Toch is de liefde groot, zo vertellen ze. Marieke: “Ik wil tot mijn dood bij deze man blijven.”

Lees ook
Kordate Truus (71) geeft Paulus (74) liefdesadvies in ‘First Dates’

Twitteraars herkennen het gevoel

Het verhaal van Arnold en Marieke was voor veel kijkers pijnlijk om te zien, maar ook herkenbaar. Sophie krijgt veel lof voor haar directe vragen.

Lees ook
81-jarige rijdt elke dag op scootmobiel naar demente geliefde: ‘Tot de dood ons scheidt’

De hele aflevering van Liefde is… bekijk je hier. Het fragment begint op 1.30 minuten.

NIEUWS | TV | FRAGMENT GEMIST | LEKKER KIJKEN

Bron: NPO | Foto: Screenshot Liefde is...

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer Lekker kijken

Lees dit ook even

Please update your browser