Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

Lekker kijken

Waarom het meest gelezen stuk op 'The New York Times' over 'onze' Johannes Vermeer gaat

Waarom het meest gelezen stuk op 'The New York Times' over 'onze' Johannes Vermeer gaat

Wanneer een artikel met een Nederlands tintje het best gelezen stuk van ‘The New York Times’ wordt, komt bij ons toch wat Vaderlandsche trots bovendrijven. We delen dit stuk over Johannes Vermeer dan ook graag.

| Verena Verhoeven

En niet alleen omdat de Amerikanen er zo fan van zijn, ook wij worden enthousiast van de app waarover het artikel gaat.

Johannes Vermeer

Onderwerp van het stuk: de pareltjes van Johannes Vermeer (1632-1675). De 36 schilderijen die van hem over de hele wereld tentoongesteld worden, zijn namelijk in één app te bekijken. In plaats van dat je een wereldreis naar New York, Londen, Parijs – en alles wat daartussen ligt – moet maken om zijn werk te aanschouwen, is dat nu dus vanuit je luie stoel mogelijk. En dat trok de Amerikanen blijkbaar zo aan dat het artikel deze week als ‘meest gelezen’ uit de bus kwam.

De app

Het Mauritshuis in Den Haag, waar Vermeers bekendste schilderij ‘Het meisje met de parel’ hangt, heeft in samenwerking met Google Arts & Culture de reality-app ‘Meet Vermeer’ ontwikkeld, waarmee je door een virtueel museum kunt lopen. De echte Vermeer-liefhebber wil de stukken natuurlijk het liefst in het echt zien, maar via deze app krijg je ook allerlei extra’s. Zo is er veel informatie over de stukken te lezen en in dit virtuele museum wordt er ingezoomd op details die met het blote oog vrijwel niet te zien zijn.

Meer informatie over deze bijzondere app en het bijeen brengen van de stukken? Lees dan hier het volledige artikel uit The New York Times.

SNACKS | LIFESTYLE | TECH | CULTUUR | LEKKER KIJKEN

Bron: The New York Times | Foto: ANP

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer Lekker kijken

Lees dit ook even

Please update your browser