Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

LINDA.meiden

Gevaarlijk gereden op je rijexamen? Dan moet je langer wachten op je volgende kans

Gevaarlijk gereden op je rijexamen? Dan moet je langer wachten op je volgende kans

Mensen van wie het rijexamen wordt afgebroken omdat ze een gevaar vormen voor zichzelf, de examinator en het overige verkeer, moeten voortaan minimaal zes weken wachten tot ze opnieuw praktijkexamen kunnen doen.

| Verena Verhoeven

Dat laat het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen (CBR) weten.

Verkeersgevaarlijk gedrag

In de eerste negen maanden van dit jaar zijn 1679 rijexamens afgebroken vanwege verkeersgevaarlijk gedrag. Het CBR verwacht dat de kandidaat minimaal zes weken nodig heeft om het “gewenste gedrag” aan te leren door meer lessen te volgen.

Rijexamen

Op internet wemelt het van de stuntaanbiedingen om na tien tot vijftien lessen rijexamen te doen. “Wij gaan ervan uit dat 38 lessen nodig zijn om het praktijkexamen af te leggen”, zegt een woordvoerder van het CBR. Met de maatregel wil de organisatie goedwillende rijscholen een steuntje in de rug geven. “Ook willen we een signaal afgeven aan de omgeving van de kandidaat om goed voorbereid het examen in te gaan.”

Goede voorbereiding

Het gemiddelde slagingspercentage voor het autorijexamen is in de afgelopen jaren wel iets gestegen, maar ligt met 50 procent toch laag, zegt het CBR. “Door een goede voorbereiding op het examen kan dit percentage hoger worden.”

Lees ook
Waarom leerlingen niet te snel op moeten voor hun rijexamen (en drie tips om kalm te blijven)

NIEUWS | LINDA.MEIDEN

Bron: ANP | Foto: ANP

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer LINDA.meiden

Lees dit ook even

Please update your browser