Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

LINDA.meiden

Nederlandse hiphop werd in 2018 opnieuw het meest beluisterd

Nederlandse hiphop werd in 2018 opnieuw het meest beluisterd

Nederlandse hiphop is nog steeds razend populair. In de Nederlandse top tien van de meest afgespeelde artiesten op Spotify staan dit jaar maar liefst acht rappers.

| Elisa Heisen

Rapper Josylvio werd het meest beluisterd in 2018.

Meest beluisterd

Daarna volgen Ronnie Flex (foto), Lil’ Kleine, Frenna en Bizzey. In de top tien staan verder Boef, Broederliefde en Sevn Alias. Drake (zesde) en Ed Sheeran (negende) maken de ranglijst compleet. Het meest geluisterde nummer in Nederland is One Kiss van Dua Lipa en Calvin Harris. Op twee staat God’s Plan van Drake, dat wereldwijd het meest beluisterd werd, en op de derde plek Verleden Tijd van Frenna en Lil’ Kleine.

Meest gestreamde artiest

Wereldwijd is Drake de meest gestreamde artiest van 2018. Zijn liedjes werden in totaal bijna 8 miljard keer beluisterd op Spotify. Hij verslaat Post Malone en XXXTentacion, die in juni werd doodgeschoten. Ed Sheeran, de meest gestreamde artiest van 2017, zakte naar de vijfde plaats.

Lees ook
En hij verwacht een… Ronnie Flex onthult geslacht van baby

Ariana grande

Ariana Grande is de vrouw met de meeste streams, voor Dua Lipa en Cardi B. Imagine Dragons is de groep die het meest beluisterd werd en Scorpion van Drake is het meest gestreamde album. De snelst groeiende genres zijn volgens Spotify emo-rap, lo-fi beats en brega funk.

NIEUWS | LINDA.MEIDEN | BEKEND | MUZIEK

Bron: ANP | Foto: LINDA.meiden 15: Carmen Kemmink

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer LINDA.meiden

Ho, ho, ho, wat handig: met deze interieur-tips stoom je je huis klaar voor de kerstdagen
Advertorial

Ho, ho, ho, wat handig: met deze interieur-tips stoom je je huis klaar voor de kerstdagen

Weet jij na het optuigen van de kerstboom nooit meer precies wat je verder nog kunt doen om de kerstsferen in huis te halen zonder dat je woonkamer meteen in een stilstaande kermis verandert? 

Lees dit ook even

Please update your browser