Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

LINDA.meiden 21 ALS EEN BAAS

Salima (29) heeft haar eigen label: 'Van mijn spaargeld maakte ik een collectie couture jurken'

Salima (29) heeft haar eigen label: 'Van mijn spaargeld maakte ik een collectie couture jurken'

Salima Tarzati (29) heeft een eigen label in kaftans en sjaals, BYLIMA. Ze heeft een winkel in Amsterdam, ateliers in Marokko en Dubai en een personal assistent.

| Anne Broekman

“Heb je een goed plan, durf dan groot te denken. En wacht niet.”

Lees ook
‘ALS EEN BAAS’: de nieuwe LINDA.meiden ligt vanaf morgen in de winkel

Fashion Week Dubai

“Vier jaar geleden deed ik mee aan Fashion Week in Dubai. Van mijn spaargeld had ik een collectie couture jurken gemaakt. Via via kende de organisator mijn werk; ik mocht mee doen tegen een kleine onkostenvergoeding. Na de show belde een Emiraatse prinses: ze wilde een paar jurken bestellen. Ik wist niet eens of ik zo’n order aankon.”

24-karaats geelgouddraad

“Andere royals volgden. Wat de één heeft, wil de ander ook, maar dan nóg mooier. Ik werd ooit ingevlogen naar Dubai voor één jurk, de prijs maakte niet uit. Het werd een kaftan met 24-karaats geelgouddraad – mijn duurste ontwerp ooit. Soms zit ik om drie uur ’s nachts te facetimen met een leverancier in Azië. De adrenaline houdt me wakker.”

Burkini’s

“Ik heb zoveel plannen: een winkel in de Emiraten, uitbreiding naar Amerika. Heb je een goed plan, durf dan groot te denken. En wacht niet. Toen ik zag dat er alleen burkini’s met ouderwetse bloemenprint te koop waren, ontwierp ik een lijn moderne burkini’s in glitterstof. Ze waren in drie weken uitverkocht.”

Robert Cavalli

“In het begin wilde Roberto Cavalli al met me samenwerken. Heb ik niet gedaan. Hij kwam net te vroeg. Bovendien had ik dan nooit zo kunnen groeien op eigen kracht. Roberto volgt me op Instagram en stuurt me weleens een privébericht: ‘Goed bezig, ik ben trots op je.’ Dan kan mijn dag niet meer stuk.”

In de nieuwe LINDA.meiden staan nog meer jonge vrouwen die hun verhaal vertellen over hun succesvolle onderneming. Lees de verhalen in de nieuwe LINDA.meiden 21 ‘ALS EEN BAAS’ of via Blendle (€).

NIEUWS | ALLES OVER LINDA. | LINDA.MEIDEN 21 ALS EEN BAAS

Bron: LINDA.meiden 21 ALS EEN BAAS | Foto: Mick de Lint

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer LINDA.meiden 21 ALS EEN BAAS

Lees dit ook even

Please update your browser