Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

LINDA.man

Peter was jarenlang verslaafd: 'Wijntje, puntje coke, meer wijn - zo verdreef ik de leegte'

Peter was jarenlang verslaafd: 'Wijntje, puntje coke, meer wijn - zo verdreef ik de leegte'

Voor de nieuwste LINDA.man sprak Laura van der Burgt met zes mannen die verslaafd zijn geweest aan drank en/of drugs. Zij vertellen openhartig over hun ervaringen. 

| Laura van der Burgt / Anna Botic

Peter (52) is één van deze mannen en weet als geen ander hoe het is om met een verslaving te leven.

Elke avond

Peter is directeur van een communicatiebureau, vader en single. Hij was tot afgelopen zomer verslaafd aan drank en coke. “Jarenlang dronk ik elke avond anderhalve fles rode wijn, en in het weekend nog wat meer.” Toen hij tijdens een etentje in aanraking kwam met coke werd het pas echt een probleem. “Mijn hoofd klaarde direct op en ineens was ik niet meer aangeschoten. Vanaf toen kocht ik het zelf ook, voor thuis.” Peter ging door een zware periode. Zijn bedrijf was overgenomen en zijn huis moest worden verkocht. “Wijntje, puntje coke, meer wijn, weer een puntje coke – zo verdreef ik de leegte.”

Niet creatief meer

Peter merkte dat hij na het weekend delen kwijt was. Toch sleepte hij zichzelf er doorheen. Maar toen ging het mis. “Na twee jaar viel ik door de mand. Ik was niet creatief meer, miste deadlines en verwaarloosde mezelf.” Sinds hij een detox heeft gehad leeft hij weer. “Ik voel weer, dat is fijn.” De verleiding naar coke is er niet meer maar drank blijft nog steeds lastig. “Eén slok en ik sta machteloos.”

Lees naast Peters volledige verhaalen ook de ervaring van vijf andere mannen in de nieuwe LINDA.man of lees het stuk via Blendle (€).

Lees ook
Kijkers diep onder de indruk van zwaarverslaafde Jason (18) die spijt heeft en zijn leven omgooit

De nieuwe LINDA.man ligt in de winkel. Wil je ‘m liever online bestellen? Dat kan hier.

NIEUWS | LIFESTYLE | LINDA.MAN | LIJF & LEDEN

Bron: LINDA.man | Foto: LINDA.man 3 / Koos Breukel

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer LINDA.man

Lees dit ook even

Please update your browser