Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

LINDA. 174 KOMT ER NOG WAT VAN?

244.262 mensen volgen Isabels ASMR-kanaal: 'Hijgen is niet de bedoeling'

244.262 mensen volgen Isabels ASMR-kanaal: 'Hijgen is niet de bedoeling'

Hordes mensen kijken op YouTube naar ASMR-filmpjes van fluisterende vrouwen, omdat ze rustig worden van die Autonomous Sensory Meridian Response-beelden.

| Vivienne Groenewoud

In LINDA. 174 ‘KOMT ER NOG WAT VAN?’ vertellen vier vrouwen over hun succesvolle YouTubekanalen met ASMR-video’s. Een van hen is Isabel.

Isabel Meijering (29) heeft een latrelatie. Ze is mede-eigenaar van twee fitnesscentra en vlogger. 244.262 mensen zijn geabonneerd op haar YouTube-kanaal ‘Isabel Imagination’.

ASMR

“Ik laat me inspireren door films en tv en vertaal dat naar een rustgevende ASMR. Zo speelde ik onder meer Effie van The Hunger Games, de rol van Uma Thurman in Kill Bill en doe ik Marilyn Monroe na. ASMR zit nog in een taboehoek. Er zou meer onderzoek naar gedaan moeten worden, want ik denk dat geluiden echt iets met mensen doen. Het laatste wat ik wil, is geassocieerd worden met met soft porno.”

‘Voor mij is het acteren’

“Als iemand opgewonden raakt, is mijn doel níét bereikt. Je moet juist rustig worden en gaan slapen. Sommige mensen maken er misbruik van door te likken aan de microfoon en te hijgen en dat ASMR te noemen. Dat vind ik niet oké. Voor mij is het acteren. Onlangs hebben mijn vriend en ik een Halloween-rollenspel gedaan. Hij speelde de hand van The Addams Family.

Lees ook
Pads, cups, barista of pruttelaar: van deze ASMR-video wordt elke koffieliefhebber gelukkig

‘De markt zal groeien’

“Gelukkig zijn de meeste reacties normaal en leuk, zoals van mensen van wie de partner is overleden en zich getroost voelen, en moeders van kindjes die moeilijk in slaap vallen en vragen of ze de fee mogen zien. Het geld dat ik verdien dankzij de advertenties investeer ik in mijn kanaal. Zo wil ik nog een filmpje maken op locatie in een kasteel of in een vlindertuin. En ik ben bezig een live sessie te organiseren in een bioscoop. Dat heeft nog nooit iemand gedaan. Het leven wordt steeds hectischer, dus de markt voor ASMR zal alleen maar groeien.”

Koop de nieuwe LINDA.174 hier online.

NIEUWS | LIFESTYLE | INTERVIEW | ALLES OVER LINDA. | ASMR | LINDA. 174 KOMT ER NOG WAT VAN?

Bron: LINDA.174 | Foto: Wendelien Daan

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer LINDA. 174 KOMT ER NOG WAT VAN?

Lees dit ook even

Please update your browser