Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

LINDA.167 'DIT IS MIJN LIJF'

Maan Leo (31) heeft een taille van 66 centimeter: 'Door mijn korsetten oog ik slank'

Maan Leo (31) heeft een taille van 66 centimeter: 'Door mijn korsetten oog ik slank'

Maan Leo (31) is schrijver, columnist en burlesque performer, getrouwd én heeft een taille-omvang van 66 centimeter. Deze maand staat zij in LINDA.167 ‘DIT IS MIJN LIJF’.

| Joan Makenbach

Omdat Maans interview in het blad helaas is weggevallen, delen we haar portret nu hier.

Lees ook
De nieuwe LINDA.167 ‘DIT IS MIJN LIJF’ ligt vanaf woensdag in de winkel

Schrijver

“Zodra jouw lichaam aan de extreme kant van het spectrum zit, vinden anderen daar iets van. De reacties die ik krijg op mijn uiterlijk zijn niet altijd prettig. Zomers schreeuwen mannen opmerkingen over mijn borsten. En toen mijn laatste boek uitkwam, schreef een prominente Volkskrant-recensent dat je ‘met een leeg hoofd en grote borsten nog best ver kon komen.’ Terwijl ik toen al twee romans had geschreven. Als schrijver wil ik in die hoedanigheid beoordeeld worden.”

Tientonner

“Daarnaast ben ik burlesque performer. Op het podium hijs ik me in glitterkorsetten. Op dat moment vind ik het prima dat mensen naar me staren en me als stripfiguur zien. Ik geniet van de aandacht en hun verwonderde blikken. Voor burlesque heb ik ook het ideale lichaam en dan vind ik het mooi mijn taille van 66 centimeter te benadrukken. Sowieso ben ik al een optische illusie. Ik heb een borstomvang van 115 centimeter en maat 42 rond mijn heupen, toch oog ik door mijn korsetten slank. Draag ik die niet, maar zogenaamd afkledende zwarte truien, dan toon ik als een tientonner.”

Lekker vintage

“Mijn stijl is vintage, maar eigenlijk past geen enkel kledingstuk mij goed. Mijn motto is: maak er iets leuks van. Daarom heb ik standaard een naaimachine in de woonkamer staan. Mijn korsetten en ondergoed haal ik uit Polen. Dat scheelt enorm qua prijs. Ik bewaar ze voor speciale gelegenheden, op het toneel en naar feesten. De rest van de tijd houd ik het bij corrigerende spanxbroekjes en controljurkjes om mijn curves te benadrukken.”

Benieuwd geworden naar de hele portrettenreeks van vrouwen met heel smalle tailles? Bekijk dan LINDA.167 ‘DIT IS MIJN LIJF’ via Blendle (€).

LINDA.167 Maan Leo door Marcel van der Vlugt

NIEUWS | INTERVIEW | LINDA.167 'DIT IS MIJN LIJF'

Bron: LINDA.167 'DIT IS MIJN LIJF' | Foto: LINDA.167 Marcel van der Vlugt

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer LINDA.167 'DIT IS MIJN LIJF'

Lees dit ook even

Please update your browser