Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

Werpsterren

Laura (31) kwam er twee weken voor de bevalling achter dat haar man vreemdging

Laura (31) kwam er twee weken voor de bevalling achter dat haar man vreemdging

Laura* kwam er twee weken voor de bevalling achter dat haar man – na een relatie van negen jaar – vreemdging. Hij ging bij haar weg en Laura werd plotseling een alleenstaande moeder.

| Verena Verhoeven

Voor elke fase heeft Laura, medewerker in de zorg, vijf sterren te verdelen: 1 ster staat voor de ultieme nachtmerrie, 5 voor het perfecte sprookje.

Lees ook
Marieke (35) had een kinderwens, maar ook extreme angst om over te geven

DE ZWANGERSCHAP: ★

Trouwen

“Ik had altijd al een kinderwens. Maar om het helemaal volgens het plaatje te laten verlopen, zijn Maarten* en ik – nadat we zo’n acht jaar samen waren – eerst getrouwd. Niet veel later was ik zwanger. Hier waren we allebei superblij mee: ik liep de hele dag met een grijns op mijn gezicht rond.”

Bekkenpijn

“Ik had tijdens de zwangerschap last van pijn in mijn bekken. Met twintig weken was het zo erg dat ik vanaf dat moment thuis moest zitten. Ik kon bijna niet opstaan en had veel hulp nodig. Voor mijn gevoel is er rond die tijd wat misgegaan tussen Maarten en mij.”

Uitgaan

“Maarten ging steeds vaker uit, maar daar zocht ik in eerste instantie niks achter. Ik dacht dat hij nog even wilde genieten van de vrijheid. Tot er roddels in ons dorp kwamen. Hij zou vreemdgaan met mijn kapper – de vrouw die mijn haar deed op onze bruiloft. Zij had overigens ook een relatie.”

Lees ook
Claire (37) werd zwanger terwijl haar Zimbabwaanse man geen verblijfsvergunning had

Ontkennen

“Maarten ontkende dat er iets tussen hen was en de kapper stuurde me een bericht over dat de roddels niet waar waren. Ik geloofde haar. Waarom zou je anders zoiets durven sturen? Even nadat haar relatie uitging, stond haar ex bij me aan de deur. Hij liet me allerlei foto’s zien van zijn ex met mijn man. Ik stond daar met mijn 37 weken zwangere buik naar de foto’s te kijken. Het voelde alsof ik de hoofdrol had in een film.”

‘Rollercoaster’

“Ik smeet de deur voor hem dicht en belde Maarten – die op dat moment ‘overwerkte’, maar met haar uit eten bleek te zijn – meteen. Die had zijn telefoon op stil, terwijl ik op het punt van bevallen stond. Toen hij eenmaal thuiskwam begon de rollercoaster. Hij zei dat hij heel verliefd op haar was en zoiets nog nooit gevoeld had. Hij ging bij me weg.”

Slaaptekort

“De laatste twee weken van de zwangerschap bleven we samenwonen, al sliep hij wel in het logeerbed. Ik hoopte dat hij zich zou bedenken. Ik viel drie kilo af en sliep vrijwel niet – hierdoor ben ik twee keer in het ziekenhuis opgenomen.”

DE BEVALLING: ★★★★

Lief

“Ik was 39 weken en een dag zwanger toen ik ’s nachts kramp kreeg. Ik wilde Maarten graag bij de bevalling hebben – ergens hoopte ik dat hij van gedachten zou veranderen als hij dat zag. Maarten is ook heel lief geweest die uren. Hij kwam die nacht bij me in bed liggen en zorgde ervoor dat ik rustiger werd.”

Moe

“Rond 6.00 uur kwam de verloskundige en had ik vier centimeter ontsluiting. Iets later zijn we naar het ziekenhuis gegaan, waar ik rond 9.00 uur een ruggenprik kreeg. Door mijn slaaptekort was ik namelijk te moe om de weeën op te vangen. Verder ging alles heel vlot. Op 7 februari 2014 is onze dochter Liz* geboren.”

DE KRAAMWEEK: ★★★

Elke dag

“Het moment dat ik Liz op mijn borst kreeg, vond ik geweldig. Dat wil ik elke dag wel meemaken. Er kwam een moedergevoel in me naar boven dat zei: jou pakt niemand meer van me af.”

Duizend dingen

“Liz en ik bleven, vanwege de ruggenprik, een nachtje in het ziekenhuis. Maarten ging wel naar huis om rust te pakken. Toen haalde ik natuurlijk duizend dingen in mijn hoofd over wat hij precies ging doen. Ook de kraamweek hebben we nog samen gedaan. Dit was fijn en ook wel nodig, want ik kon door mijn bekkenpijn en oververmoeidheid vrijwel niks.”

Roze hel

“Ik had hele dubbele gevoelens die eerste weken. Ik was ontzettend verliefd op Liz, maar er hing ook een donkere schaduw over de week. Ik beschrijf mijn kraamweek als een roze hel. Ik ben er wel achtergekomen wie mijn goede vrienden en familieleden zijn. Hun lieve hulp maakt me nog steeds emotioneel.”

Lees ook
Geertje (19) was zwanger van haar eerste, terwijl haar moeder (44) de negende verwachtte

Alleen naar buiten

“De eerste keer alleen naar buiten vond ik erg moeilijk. Ik woon in een dorp waar iedereen het verhaal kende en ik voelde de ogen in mijn rug prikken. Niemand wist wat-ie moest zeggen en ontweek me, terwijl ik alleen maar even ‘wat een mooie baby’ wilde horen.”

Nu

“Het gaat goed met ons. Liz is een heel makkelijk kind. Alsof ze het heeft aangevoeld dat haar moeder al veel aan haar hoofd had. De scheiding is vlot verlopen. We communiceren nog steeds goed en Liz ziet haar vader drie avonden in de week en om de week in het weekend. Ik vind het heel belangrijk dat zij ook een vader heeft.”

Single moeder

“Ik weet natuurlijk niet beter dan dit, dus ik red me goed als single moeder. Natuurlijk mis ik wel eens iemand om mee te overleggen en als Liz er niet is, zit ik alleen op de bank. Toch ben ik niet per se op zoek naar een relatie. De hele situatie heeft me enorm sterk gemaakt. Mij krijg je niet snel meer klein. We hebben het super met z’n tweetjes en dat is op dit moment goed zo.”

*De namen in dit stuk zijn gefingeerd. De foto boven het artikel dient ter illustratie.

Er worden in Nederland per dag gemiddeld 478 kinderen geboren en dat gaat elke keer weer anders. Was jouw bevalling speciaal of juist precies als in de boekjes? We willen het allemaal weten. Mail in het kort (ongeveer 350 woorden) jouw bevallingsverhaal (met naam, leeftijd, telefoonnummer en foto’s) naar: nieuws@lindanieuws.nl.

SNACKS | KINDEREN | INTERVIEW | WERPSTERREN

Bron: LINDAnieuws | Foto: Getty Images

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer Werpsterren

Lees dit ook even

Please update your browser