Susanne van Lieshout

Nooit eerder vertoond in Myanmar: Armin van Buuren zet de boel op z'n kop

Nooit eerder vertoond in Myanmar: Armin van Buuren zet de boel op z'n kop

Myanmar, are you ready to go crazy with me tonight?” roept Armin van Buuren. Dat hoeft-ie geen twee keer te vragen. Duizenden jongeren springen als een massa op en neer op zijn beats. 

| Susanne van Lieshout

Nooit eerder vertoond in dit land; een waar dance festival.

Eerste editie
In het spiksplinter nieuwe One Entertainment Park gebeurt het allemaal. De eerste editie van het We Are Connected dance event met als hoofdact onze eigen Nederlandse Armin van Buuren. Heineken is mede-organisator en de Ambassade verloot kaarten. Dat gaan we zien natuurlijk.

Veranderingen
Dat veranderingen hard kunnen gaan, is in Myanmar dagelijks te merken. Een jaar geleden was het nog ondenkbaar, zo’n dance festival. Het was dan ook een heel karwei. Voor deze gelegenheid waren niet alleen top dj’s ingevlogen, letterlijk alles moest voor deze ene avond worden ingevoerd. Van de Heineken-promotiemeisjes, tot de LCD schermen. En zelfs het podium moest overkomen.

Verwachtingen
Eerlijk gezegd had ik geen al te hoge verwachtingen. In dit land komen nog bijna dagelijks powercuts (stroomuitval) voor en hebben jongeren pas sinds kort een smart phone. Techno of dans wordt nauwelijks gedraaid. Daar kwam ik gauw van terug; het deed niet onder aan een professioneel georganiseerd festijn in Europa.

Trots
Waarom er zoveel Nederlanders in de international dj top staan, weet ik niet precies, maar het is iets om trots op te zijn. Armin heeft veel mensen blij gemaakt met zijn optreden. Heel veel jonge Myanmarezen en een paar (niet zo jonge) Nederlanders. Dus Nederlandse top dj’s: Myanmar is ready for you! Kom nog maar vaak terug.

schermafbeelding-2016-11-28-om-15-29-28

WERELDWIJVEN | SUSANNE VAN LIESHOUT

Bron: Susanne van Lieshout | Foto: ANP

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Lees dit ook even

Please update your browser