wereldwijven

Stichting Creatief Hart helpt kansarme kinderen in Indonesië

Stichting Creatief Hart helpt kansarme kinderen in Indonesië

Stichting Creatief Hart zet zich in Indonesië in voor kinderen die, vanwege een lichamelijke en/of psychische beperking, niet of nauwelijks toegang hebben tot het reguliere onderwijs .

| Ana Maria van Keulen

De stichting is in juni 2013 opgericht door Dewi Deijle.

Workshops
Dewi woont in Nederland, maar reist regelmatig naar haar geboorteland Indonesië. Hier geeft zij op verschillende plekken  (Noord-Sulawesi, Lombok, Bali) creatieve workshops aan kansarme kinderen in tehuizen. Deze kerstvakantie ontmoette ik Dewi op Bali en vertelde zij me uitgebreid over haar stichting.

Iedereen kan creatief zijn
Als gevolg van hun beperkingen hebben de kinderen die Dewi helpt vaak te kampen met leerachterstanden of psychische problemen. Hierdoor kunnen zij moeilijk meekomen in het reguliere onderwijs. Het motto van de stichting is dat iedereen – met of zonder lichamelijke en/of psychische beperkingen – creatief kan zijn. Zo kan een kind dat blind is misschien niet tekenen of schilderen, maar wel op gehoor leren blokfluit spelen. Door hun creativiteit te stimuleren wil de stichting de persoonlijke ontwikkeling van deze kinderen bevorderen, hen van de straat houden en een goed en nuttig gevoel bezorgen met de creatieve workshops.

Sociale werkplaats biedt kansarme kinderen een kans
De stichting houdt de ontwikkelingen van de jonge kinderen met een beperking in de gaten. Als ze er klaar voor zijn, kunnen zij eventueel doorstromen naar een nog in ontwikkeling zijnde sociale werkplaats in een revalidatiecentrum op Bali. Daar leren zij dan hoe ze nuttige en decoratieve handwerken kunnen tentoonstellen en verkopen. Op die manier kunnen ze eigen inkomsten genereren en een iets minder afhankelijk bestaan leiden.

Goede voornemens voor 2016
Stichting Creatief Hart hoopt dat de sociale werkplaats een mooie plek wordt, waar de kinderen hun creativiteit kunnen ontwikkelen en zich prettig voelen. De stichting hoopt door middel van leuke inzamelingsacties meer financiële middelen binnen te halen, er staan mooie acties op de planning voor het nieuwe jaar. Lees hierover meer op de website of Facebookpagina.

Creatief Hart
Dewi aan het werk

WERELDWIJVEN | BUITENLAND

Bron: Dewi Deijle, Stichting Creatief Hart | Foto: Dewi Deijle

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer wereldwijven

+ -

Meest gelezen

Lees dit ook even

Please update your browser